Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci koupit nové termohlavice na topení, měl jsem tady nějaké,ale ty jsem sundal měli malej teplotní rozsah a hlavně jsem měl kotel s ručním přikládáním. Ted je automat. Ale jelikož je dům ještě nezatplen tak máne velké teplotní rozdíly v místonstech (hlavně severní strana domu) Jsou nějaké termohlavice který fungují jako termohlavice, ale jdou v případě potřeby vypnout regulaci, jde mi o to abych mohl do některých radiátoru pustit teplou vodu naplno. našel jsem tyto, májí asi největší teplotní rozsah co jsem našel elektrobock.cz/...
Proč zrovna tyto drahé hlavice? Budete si s tím hrát pro každou místnost? Uvědomujete si , že to může přinést více problémů než užitku?
Dejte "klasické" značkové termostatické hlavice a tam kde nechcete teplotu v tělese dejte ruční hlavici, nebo termostatickou a otevřete ji naplno.
Velké teplotní rozdíly nemáte proto, že dům není zateplen, ale proto, že je systém (tělesa) špatně nadimenzován. A po zateplení to bude úplně stejné. V případě správně navržených výkonů těles samozřejmě drobné rozdíly mezi místnostmi jsou, ale ne v řádu několika stupňů.
Zdravím, díky za reakci. Tyto hlavice jsem dal protože jsou jediný s velkým rozpětím reguace. Nechci dávat tisíce za hlavice to je jasný... Původně jsem si řikal že dám pouze do těch teplejších místností termo... a do studených normální. Ale kdyby se našli nejaký ra rozumno, tak bych je dal do všech abych na to už nemusel šahat.
K teplotním rozdílum, je možné že topení není ideálně navržený (přece jen je to barák z roku 1936 a topení bylo dodělávano), ale ty rozdíly jsou opravdu nezateplením/ promrzáním domu. Celý dům je podsklepený ( bídná izolace v podlaze nejspíš nějaká škvara čico, mám v plánu příští týden celej sklep podlepit vatou a doufám že to pomůže) a 3obvodový stěny jsou cca 50cm a pouze 4 severní má cca 30cm a tam je opravdu chladno.
Existují hlavice s běžným rozsahem 6-28stC...nebo třeba 15-35stC. Takže si můžete vybrat rozsah, který Vám vyhovuje.
Ev. se to dělá tak, že do prostor jako třeba chodba, schodiště..atd, se dá jen hlavice ruční..a tyto tělesa slouží jako neuzaviratelná, pro případné ochlazení kotle.
jasný... takže nejsou žádný termohlavice u kterých je možnost termoregulace uplně vypnou? pouze tedy s rozsahem ktrý jste uvedl vy nebo ty moje co jsem dal příkladem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.