Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení myčky přes baterii

Od: lindat* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu, potřebuji zapojit myčku a dle instalatera je jediná možnost přes baterii s přípojkou na myčku, jelikož byt není můj a jakékoli zásahy do rozvodů jsou nemožné. Pátrala jsem na internetu a nástěnnou baterii s přípojkou jsem nikde nenašla. Nemá s tím někdo zkušenost. děkuji za jakoukoli radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přípojku dostanete snadno koupit. Je to kohoutek nebo ventil a kousek na vyrovnání baterie. Instalater sundá baterii, kterou máte a namontuje pod jednu vodu kohoutek a pod druhou kousek trubky. Mezi zeď a baterii. A je to. Práce na chviličku. Naprosto snadné a rychlé. Ale nechejte instalatera ventil koupit. Bude vědět jaký. ;)

doplněno 09.12.13 10:56:

Takhle mám na studené vodě napojenou pračku a na teplé vodě myčku, protože to výrobce dovolil. A funguje to už po mnoho let. Žádný strach, věřte instalaterovi. ;)

edge*
hodnocení

0x

Pokud to bude dělat instalatér je to práce na 10 minut. Takže ideálně někdo známý co to udělá za teplou kávu a výborný koláč :D

V podstatě jak již bylo zmíněno jedná se o vsunutí mezikusu s ventilem na myčku do stávajícího napojení studené vody. Uzavře se hlavní přívod vody, odšroubuje se "pancéřová"hadička vedoucí studenou vodu do baterie, namontuje se mezikus na to samotný ventil určený k připojení na baterii a na něj opet pančéřová hadička k baterii.

akvinaservis.cz/...

doplněno 09.12.13 14:00: Já jsem předpokládal že se jedná o stojánkovou nikoliv nástěnnou baterii. Nevšiml jsem si, žeby bylo blíže specifikováno. Jediný co jsem asi popletl je, že to prodloužení slouží pro roháček na teplé vodě.
laik*
odšroubuje se "pancéřová" hadička vedoucí studenou vodu do baterie
Zadna hadicka se odsroubovavat nebude, protoze tam zadna nebude. V tom je podstata toho jejiho problemu. Ze zdi ji vystupuji jen trubky. *smich*

hodnocení

0x

Jak píše kolega, funguje to.

Baterie se oddálí od zdi asi o 5cm, takže bude trošku překážet ve dřezu.

Na trubce studené vody bude prodloužení s odbočkou pro myčku a s uzavíracím ventilem.

Na trubce teplé vody bude pouze prodlužovací trubka (bez možnosti odbočení).

medwed*
hodnocení

0x

Taky by to slo delat tak jak to delala babicka hadici davala primo na kohoutek sice s prackou ale na mycku to pujde stejne jen si nedokazu predstavit s frekvenci jakou pouzivame mycku je lepsi vlozit ten nadstavec a mit klid kdykli je to mozne demontovat a nic se tim neznehodnoti ani nepokazi pokud to nepokazi nejaky amater pri montazi...

albert*
hodnocení

0x

Nevím, kde všude jste hledala, ale po prvním zadání "připojení myčky"do strejdy gúgla vyskočilo hafo odkazů. Namátkou třeba tenhle: eshop.sapho.cz/... a hromada dalších. Dalo to méně práce než se přihlásit a napsat text dotazu :))

výtka
Upozornění od sys hejkal 09. 12. 2013 13:26:27
K poslední větě:
Doporučuji přečíst si Pravidla poradny Z4
lindat*
hodnocení

Vážený pane alberte, děkuji za "vyčerpávající" odpověď, kdybych věděla co mám hledat, tak se tady neptám. Jsem ráda, že tu jsou i tací, kteří dovedou bez hloupých připomínek poradit, všem těmto děkuji.

albert*

Není zač. Jen jsem chtěl poradit jak správně zadat dotaz do vyhledávače. Kdybych tušil, že se Vás to tolik dotkne, ušetřil bych si práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]