Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana od souseda

Od: honza4* odpovědí: 19 změna:

Dobry vecer opet jsem tady spor ze sousedem soused me dal k soudu a na ou ani tam neuspel vsude prohral proc to pisu me to nici chci zit v klidu ale bohuzel nedaj pokoj postavili jsme tam plot on dyz tam nejsem tak vezme slepice a prehodije pres plot aby mi to tam prohrabali a skodili psy tam necha taky kalej tam hrabou a dyz prijedem tak na nas utocej na plot schvalne vesej veci jak nam dal blizko vcelin tak jsme tam vysazeli borovice asi 18 ks zbyli jen 3 jsou velky asi 3 m ostatni zalil hnuj nam dava schvalne k plotu asi od naseho pozemnku 3 m a smeje se deti nam nadavaj to nebudu ani psat vse se resilo na ou na policii a reknu vam nic se nedeje vse skonci ze i ja jsem obvinen ze on rikal tak ze to je prej neprukazne podotikam skoro cela vesnice se snim nebavi jsem stoho dost zdrcenej a ani starosta si nevi rady skustemi prosim nak poradit treba se najde reseni jak to vse skoncovat at nam da pokoj diky honza4

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sakra to se nedá číst. Nemůžete používat za větou tečku? Kupte kamerový systém, kameru do auta aktivovanou pohybem, nebo aspoň tzv. fotopast aktivovanou pohybem. Namiřte je na svůj pozemek a plot. Pokud soused uvidí, že by mohl být při svém škodění natočený, raději toho nechá. A pokud nenechá, budete mít důkazy. Vyzvěte ho prokazatelně aby zanechal činů, kterými poškozuje Vaše práva a majetek. To znamená doporučeným dopisem. Potom bude jasné, že Vám jeho počínání vadí, upozornil jste ho na to a že jste se vše snažil řešit smírně. Nechte si to ale napsat od někoho jiného, Váš písemný projev je (bez urážky) příšerný a velmi nesrozumitelný. Nebojte se na něj následně podat trestní oznámení včetně uvedení všech skutečností, jako třeba té písemné výzvy, záznamů, fotek, atd.

todle vše je k ničemu takový člověk se prostě nezmění souseda je třeba začít systematicky likvidovat různými naschvály a kanadskými žertíky a to jak ve dne tak hlavně v noci

a hlavně se při tom nenechte chytit

mark*

Kamera je dobry napad, ale pozor, aby zaznam mohl byt pouzit musi byt nekde celulka "kamera v provozu" nebo "usmivat se, jste na kamere" apod. Muze byt napis i maly, nenapadny, aby si toho soused treba hned tak nevsiml, to je ale jeho problem. Jinak to soudce nemusi pripustit jako dukaz.

hodnocení

3x

Jednou na podobný dotaz byla dobrá rada: Majitel domku si pohlídal, když byl protivný soused na zahradě a on vyšel se dvěma chlapama, takoví potetovaní řízci se zlatými řetězy kolem krku, se zarputilými výrazy a začal jim svůj dům ukazovat a dohadovat s nimi cenu za prodej domu. Ti dva špatně mluvili česky, s ruským přízvukem. A byl klid. Co? To není špatný nápad, takové jako divadlo. S cyganama by to také mohlo zafungovat, ale ti by mohli začít chodit na návštěvu. :D

buss
hodnocení

1x

Na některé lidi žáádná rada neplatí, to je nemoc, nechat zkoumat. Jen zavřít. Buď podle zákona, pokud jinak, nelze se s tím šířit a stejně riskujete vy. To je nekonečná válka a táhne se to generacemi.
Ale počtěte si v novém OZ, ten takové věci řeší lépe, že dosavadní.

pacourek*
hodnocení

0x

Na slepice psa,na močuvku(vodu z hnoje) vápno ,sousedovy pohrozit občanskou žalobou,nebo odstěhovat se

Pacourku, vy jste to teda rozetnul! Prý, odstěhovat se. Tazatel vykrvácel a zadlužil se, než domek pořídil, opravil a udělal obytným a jen pro bláznivého dědka ze sousedství, naloží děcka a nábytek na vůz a potáhne?! A kam?! Tak jste to viděl?! *sok*

myse*

já bych postavila plot. Vysoký, betonový (kostky) nebo tohle: beves.cz/...

nahoru v nejhorším případě ostnatý drát a kameru. Poučit souseda, že si vše natáčím abych měl důkazy.

Jak tam může hodit slepici aby vše rozhrabaly? a jak ji dostane zpátky? zabezpečit dům a zahradu, aby se tam nikdo (soused)nedostal...

abcd*

nebo mu beze svědků pohrozit, že jestli se na to nevykašle, tak dostane přes držku

poradte*
hodnocení

0x

Já jsem zas v řadovce, barák z jedné strany ten náš trhá, soused řekne, že nemá prachy, přitom si pak nechá opravit (fušersky) barák, kdy nám přeseknou elektriku a díky nim nám začalo zatékat za střechu, on tvrdil, že ne, pak nám upadl as 1x0,5m betonový blok ze střechy. Jiný soused říkal, že kecá, že mu tam taky zateklo, taky mu to tam praská, ale "vyřešil" to sádrokartonem. Kdyby se mu před vchodem vysral slon (omlouvám se, za ten výraz, ale už je to fakt moc), tak si to hovno radši našlape do domu, než aby ho uklidil. V zimě neuklízí, ani v době, kdy to bylo povinné, takže i kdyby měl sníh až na střechu, neodhrne si ani pruh od dveří k silnici, ale radši si ten sníh natahá domů. Okap místo aby svedl do rygolu v chodníku, jak byl původně, tak ho nechá metr nad zemí a voda nám pak chčije na barák. Neustále má přeplněnou schránku letákama, asi je mu zatěžko je vzít a hodit do popelnice. Až ho vykradou, tak zas bude brečet všude okolo. Naproti nám zas jiný soused postavil firmu, neustále tam řvou a dělají bordel, jak tahají materiál. Materiál chápu, ale mohli by v 6 ráno se vykecávat uvnitř a ne aby to slyšelo celé sídliště a při tom si taky vypnout autorádio, nebo alespoň nechat zavřené okno u auta, když už teda to neposlouchají. Další blb vyhrál soud, tak koupil druhou polovinu jeho domu, ted tam bydlej mladý a řve jim tam televize do půlnoci, kdy se při tom nedá spát. Prvně pomohlo zaklepání na zeď, podruhé už nikoliv. Další blb si sedne ve dvě ráno do auta, otevře okno, pustí si muziku, telefonuje, že to slyší celé sídliště a čumí do blba několik hodin, pak zamkne a jde domů. Když jsem mu řekl, at si to postaví ke svýmu fotrovi pod okno, že ten z toho bude určitě odvázanej, tak čuměl jak péro z gauče. Ne prostě lidi jsou neslušný, nevychovaný, arogantní a bezohledný hovada. Zlatej samostatně stojící domeček ideálně někde u lesa, bez jakýchkoliv sousedů.

vis*

Zlatej samostatně stojící domeček ideálně někde u lesa, bez jakýchkoliv sousedů...tak to je snem zhruba 90% Čechů, včetně drtivé většiny těch, kteří působí uvedené problémy...čili takové domečky jsou dávno rozebrány, především Romany Janoušky a jim podobnými.

jovis

No, tak přesně takový domeček zánovní 30m od vlastního lesa se 3 ha pozemku včetné rybníků a bez sousedů a nepřizpůsobivých kousek od Liberce prodávám a nemůžu najít kupce ani za minimální úřední cenu. Lidi už nechtějí pracovat ani na svém a radší se v bytovce hádají se sousedy. Je sice paráda procházet se třeba ve spoďárech se psem po svých pozemcích, nepotkat živáčka a nešlápnout do jiného psího exkrementu, ale roky přibývají a člověk po druhém postaveném domu žádá trochu pohodlí na něčem menším, když děti nemají zájem. Ale abych se držel tématu, také jsme si prožili několik let své včetně komisí a soudů, prostě náplavy lidi nemají rádi a zneužívají úřady k šikaně, naštěstí vše prohráli, ale kus života to nevrátí. Nakonec díky prozřetelnosti 4 sousedi pošli (jako zdechli) a dva nejhorší parchanti nemajíce podpory ostatních dům prodávají a utekli pryč. Nedalo se takto v klidu žít dřív, stejně to nikomu neprospělo? Trochu je tu najednou nuda. Ale voodoo je voodoo. Ještě zbývá jeden a bude zde ráj na zemi. :))

kami95
hodnocení

0x

Podala bych trestní oznámení nebo nastavila kameru..

saman47*
hodnocení

0x

Taky sousedovi přelítávaly slepice...Do chvíle, než jsem mu tři hodil zpátky bez hlav. Ty jsem pěkně vystavil na prkýnko do místa aby na ně viděl a když začal kafrat, zeptal jsem se ho jestli tuší, k čemu mám, že vedle prkýnka se slepičíma hlavama zabodnutý špičatý kůl. Netušil, tak jsem ho poučil o tom, že to je příprava na výstavení jeho kedlubny až mě pořádně naštve...A byl klid.

mark*

Sice dobry, ale ja bych si z nich udelal vybornou slepici polevku a samozdrejme na dotaz zaprel. Jednou by mu slepice došly...

výtka
Upozornění od sys strejc 05. 03. 2014 14:14:31
6e by zde byl základ nedávné diskuze? poradte.cz/...

lendak*
hodnocení

0x

ta kamera je výbornej nápad...ikdyž to leze do peněz...100% to bude učinkovat ,na to vemte jed!

Proč by to mělo lézt do pěněz jednou zainvestuje a potom ho to stojí jenom eleltriku a případně něaké upravy...

Muže si tazatel nechat udělat kamerovku komem baráku na 4 kamery (nejlevnější DWRko) a muže si soused dělat co chce ale má to nahraný...

mark*
hodnocení

0x

Na slepice vymyslet nejakou bednu se zrnim, umistit nekde za rohem, nejlepe nalakat do nejake mistnosti nebo chleva, sopy apod., ktera se zavre a slepici chyti. Pokud bude krabice uvnitr tmava, slepice bude myslet ze je noc a bude zticha. Slepici pouzit do polivky anebo zavest daleko a vyhodit. Jednou mu slepice dojdou...

Co takhle si udělat kurnik a dat tam dvě slepice a ty sousedovy tam přidávat :) a na dotaz souseda proč přibívají řict že se rychle množí :)..
Nebo se ho rovnou zeptat čim to krmí že jsou výborné pečené :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]