Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvukový signál

Od: strejc® odpovědí: 5 změna:
Stále se potýkám s problémem zapomenutých rozsvícených světel v málo používaných prostorách domu (rodinného). Řešil jsem to průsvitkami ve dveřích, ale to se za denního světla stává nepoužitelným. Rád bych se dozvěděl, zda se něco takového, jako je světelná signalizace ve spínačích (asi nějaká doutnavka), dá nahradit akustickým signálem. Já vím, určitě dá. Ale prosím o řešení jednoduché... Předem dík.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
No řešení je to zajímavé, ale nedokážu si dost dobře představit, že by ten vypínač po celou dobu pípal či zvonil. To by bylo asi o nervy. Co se týče návodů, uvádím tento odkaz:
www.belza.cz
hodnocení

Dík za adresu, prozkoumám to.

Uklidním tě, jde o místnosti, ve kterých jsou třeba kompoty, kotelna, nebo sklepy s ovocem a nápoji atd. Prostě tam vběhneš a vyběhneš... a pak se tam do příští návštěvy svítí. A to je třeba v případě kotelny (kumbál s plynovým kotlem a nějakými drobnostmi) třeba i měsíc... to pípání po dobu několikavteřinové přítomnosti je pak jistě snesitelné:) Zdravím*smich*

Pk je tu ještě jedna možnost. V dnešní době už se dá koupit spousta preparátů na zlepšení paměti.
Anebo si pořiď něco jako schodišťový spínač, který nastavíš na nějakou dobu a on ti pak sám zhasne. Případně by ještě šlo udělat osvětlení spínané pohybovým čidlem. Pak se se zhasínáním nemusíš trápit.
hodnocení

spidere No děkuji ti za pomoc *smich* Preparáty na sklerózu bychom museli baštit všichni, protože všichni tvrdíme, že zhasínat nezapomínáme. Na Belzovi je spousta zajímavých nápadů, ač jsem si nevybral, rád jsem se tam prošel. S tím čidlem je to výborný nápad, jedno mám na horním schodišti kvůli návštěvám, na to jsem ani nepomyslel. Ale jak to teda nakonec dopadlo. Jak jsem se tu s kolegou o tý věci bavil, řekl mi, že mi ta čidla přinese a namontuje a šel se dolů podívat, kam to bude nejlepší. A za chvíli přišel s geniálním řešením - a já souhlasil okamžitě. A tak ještě dnes začaroval cosi v krabicích s elektřinou a já nyní prostě rozsvítím jedním cvakem chodbu i světla ve všech čtyřech místnostech. To mne uspokojuje, protože svítící dveře nahoře již přehlédnout nelze a navíc ten hmat na vypínač při příchodu i odchodu nahoru je již jaksi automatický... A ta chodba se stejně rozsvěcí jen v okamžiku, kdy se jde do jedné z těch již zmíněných místností. Zdar:)

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Já mám na dveřích do sklepa přidělaný spínač a pokud jsou dveře otevřené, světlo svítí. A když zavřu, tak zhasne. Jednoduché a účinné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]