Nejste přihlášen/a.
Je to tím, že za skříní není nijaký pohyb vzduchu a plísním se tak daří. Vlhkost je způsobena kondenzací par na stěně za nábytkem, což by bylo řešitelné zateplením stěny z venkovní strany, což je asi nemožné. Zkuste tedy k prostoru za skříní postavit malý ventilátor (stačí autoventilátorek s trafem) a spínací hodiny, které jednou za hodinu spustí ventilátor na 15minut. Je to sice řešení kostrbaté, ale účelné...
Žádné větrání nepomůže, pokud je stěna chladnější a kondenzuje na ní vlhkost. Ventilátor pouze rozfouká spory plísní do prostoru. Řešením je postavit třeba sádrokartonovou příčku s vrstvou izolační vaty, mě osobně stačilo 6 cm. K tomu jsem ještě natáhl za skříní trubku s přívodem k radiátoru a mám klid.
Zdravím. Já měla stejné problémy,bydlela jsem v kamenném baráku. Jednou mi matka přivezla takovou blbost-odvlhčovač z tesca (cca za 200,-),tak jsem si dělala srandu,že to bude asi věc,ale tak když už jsem ho měla,šoupla jsem ho do skříně a teda musim říct,že dobrý,v nádobce během pár dnů hromada vody a skřín v pohodě...později jsem to zdokonalila na dva odvlhčovače
ted koukám,Jethro to taky píše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.