Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkost ve skříni

Od: rubasovakatie odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Už roky nás trápí vlhkost v jednom pokoji, je to dětský rohový pokoj. Bydlíme v panelovém domě úplně nahoře. Je jedno jak daleko máme skříň od zdi, pokaždé se za ní utvoří plíseň. Každé léto všechno odsuneme, vysavíme a necháme pořádně vyvětrat. Ale během měsíce je všechno zpět. A obzvlášť v zimě je to strašné. Momentálně máme skříň od zdi asi 15cm, vlhkost se ale nevzdává a probojovala se znovu až do skříně, celá zadní stěna je jakoby mokrá a studená. Jedná se o šatní skříň, takže věci z ní vyndavám permanentně navlhlé a trochu zatuchlé. už opravdu nevím co s tím. Celý panelový dům je docela v špatném stavu, občas někde praskají zdi, okna neznají těsnění. Odstěhovat se ale prý nepřichází v úvahu. Prosím poraďte. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to tím, že za skříní není nijaký pohyb vzduchu a plísním se tak daří. Vlhkost je způsobena kondenzací par na stěně za nábytkem, což by bylo řešitelné zateplením stěny z venkovní strany, což je asi nemožné. Zkuste tedy k prostoru za skříní postavit malý ventilátor (stačí autoventilátorek s trafem) a spínací hodiny, které jednou za hodinu spustí ventilátor na 15minut. Je to sice řešení kostrbaté, ale účelné...

humbucker*

Ahoj. Nic se neděje samo od sebe. Doplňte, jak v té místnosti topíte, co kytky, co sušení prádla na topení, jak s větráním? Nemohla by ta skříň být nějaký čas na jiném místě?

hodnocení

0x

Mně se osvědčilo tohle. Prodává to kaufland, tesco, baumax...

mirek60
hodnocení

0x

Žádné větrání nepomůže, pokud je stěna chladnější a kondenzuje na ní vlhkost. Ventilátor pouze rozfouká spory plísní do prostoru. Řešením je postavit třeba sádrokartonovou příčku s vrstvou izolační vaty, mě osobně stačilo 6 cm. K tomu jsem ještě natáhl za skříní trubku s přívodem k radiátoru a mám klid.

jezebelll*
hodnocení

0x

Zdravím. Já měla stejné problémy,bydlela jsem v kamenném baráku. Jednou mi matka přivezla takovou blbost-odvlhčovač z tesca (cca za 200,-),tak jsem si dělala srandu,že to bude asi věc,ale tak když už jsem ho měla,šoupla jsem ho do skříně a teda musim říct,že dobrý,v nádobce během pár dnů hromada vody a skřín v pohodě...později jsem to zdokonalila na dva odvlhčovače :)

doplněno 08.12.13 23:11:

ted koukám,Jethro to taky píše :)

rv*
hodnocení

0x

Skříň máte nevhodně umístěnou. Plní funkci vnitřního zateplení. Přesuňte nábytek. Optimální řešení je vnější zateplení budovy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]