Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme podlahové vytápění v celém domě o rozloze 170 m2,spotřeba plynu je mezi 6,5-8,5m3,zdá se mi to dost.Máme kondenzační kotel junkers s ekvitermní regulací a FW 100.Nevím si rady s nastavení ekvitermní křivky.Náš servisák tu byl,něco mi tady přenastavil ale nic moc se nezměnilo.Můžete mi prosím někdo poradit jak na to.Nikde jsem to nenašla.
S nastavením ekviterm.regulace jsem si hrál předloni půl zimy, nakonec jsem to pochopil podle tohoto leteckaposta.cz/... , už ani nevím, kde jsem to stahnul, ale pomohlo mi to.
Změnou ekvitermní křivky moc velkou úsporu nedosáhnete. Dá se pomocí ní jen zoptimalizovat průběh teplot a nastavit tepelná pohoda. Spotřeba plynu je závislá na parametrech, které naznačili kolegové:
- vnitřní teplota v domě
- tepelné ztráty domu - izolace, okna, četnost větrání ...
- u podlahového topení tloušťka a kvalita izolace pod ním a tepelná propustnost materiálu nad ním
- v neposlední řadě způsob hospodaření s teplou vodou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.