Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové topení vs spotřeba plynu

Od: luciasekk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, máme podlahové vytápění v celém domě o rozloze 170 m2,spotřeba plynu je mezi 6,5-8,5m3,zdá se mi to dost.Máme kondenzační kotel junkers s ekvitermní regulací a FW 100.Nevím si rady s nastavení ekvitermní křivky.Náš servisák tu byl,něco mi tady přenastavil ale nic moc se nezměnilo.Můžete mi prosím někdo poradit jak na to.Nikde jsem to nenašla.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Podlahové topení je určitě pohoda,ale není nikde řečeno,že je levné.Velice záleží na tom,jak je odizolováno od podloží.Pokud není pod topením aspoň 20 cm tepelné izolace,ztráty do země budou velké.

JABRAKA

fribble*
hodnocení

0x

S nastavením ekviterm.regulace jsem si hrál předloni půl zimy, nakonec jsem to pochopil podle tohoto leteckaposta.cz/... , už ani nevím, kde jsem to stahnul, ale pomohlo mi to.

hodnocení

0x

V přepočtu na kWh to denně vychází na 68-89kWh. Není to extrémně málo, ale ani mnoho.

O Vašem domě jste nenapsala nic...ani o vnitřní teplotě na kterou doma vytápíte.

Stejně tak v této spotřebě může být i spotřeba plynu na vaření..a ohřev TV.

Co mi víme.

koukolik
hodnocení

0x

Změnou ekvitermní křivky moc velkou úsporu nedosáhnete. Dá se pomocí ní jen zoptimalizovat průběh teplot a nastavit tepelná pohoda. Spotřeba plynu je závislá na parametrech, které naznačili kolegové:

- vnitřní teplota v domě

- tepelné ztráty domu - izolace, okna, četnost větrání ...

- u podlahového topení tloušťka a kvalita izolace pod ním a tepelná propustnost materiálu nad ním

- v neposlední řadě způsob hospodaření s teplou vodou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]