Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vysoutěžil jsem obecní byt do nájmu. Výběrové řízení probíhalo obálkovou metodou a vyhrál ten, kdo nabídl nejvyšší PRVNÍ NÁJEMNÉ za první měsíc. Od dalšího měsíce je nájemné dohodnuto.
Má nabídka byla cca 90 000kč.
Ted k otázce. Budu žádat o příspěvek na bydlení. Ve formuláři, kde jsou rozepsány náklady na byt - nájem, topení atd.. který mi musí potvrdit pronajímatel (úřednice, která má nájmy na starosti) mi tato paní prý nevyplní toto první vysoké nájemné. Argumentuje tím, že je to mnou dobrovolně zaplacená částka.
Tudíž bych za toto čtvrtletí nemohl žádat o příspěvek.
Toto se mi ale nezdá. Samozřejmě, že je těch 90 000kč mnou dobrovolně zaplacená častka, ale je to prostě První nájemné, takto je to i ve nájemní smlouvě. Pro přiznání příspěvku se stejně tato částka nebude brát v potaz - mají tam tabulkové normativy a pokud je nájemné vyšší než mají v tabulce, tak ho sníží na to tabulkové (cca 7000kč)
myslíte, že úřednice jedná správně? nebo mám právo aby mi prostě do formuláře potvrdila výši nájmu
Děkuji
Celý tento systém v naší republice je postavený na hlavu. Někdo, kdo nemá ani peníze a ani bydlení, má nabídnout nejvyšší nájemné za bydlení v obecním bytě. Když ho získá, tak hned požádá o příspěvek od státu, tedy od nás všech? Proč se nedají všechny žádosti do klobouku a nelosuje se? Konečný výsledek by byl úplně ten samý. Bydlet by měl ten, kdo byt potřebuje a nedělat takovou šaškárnu. Minimálně by se ušetřily nervy zúčastněných lidí a administrativní síly, které se okolo toho otvírání obálek motají!
v nájemní smlouvě je, že se jedná o nájemné za 1. měsíc - smluvní nájemné. V příloze je evidenční list, kde je těchto 90 000kč uvedeno jako nájemné
tak to předlož tak jak to je a uvíš až u přepážky...chtějí :
Nájemní smlouvu,
Evidenční list
Občanku s trvalým bydlištěm
náklady na bydlení které se skládají z:
topení
elektrika
plyn
nájemné
jo pak ještě výpisy z účtu, nebo složenky
a také SIPO
snad jsem nic nezapoměl...jo chtějí to čtvrtletně zpětně...
doplněno 07.12.13 18:51:samozřejmě chtějí výdělek..za 1/4roku
pronajímám jeden z bytů kamarádce z mládí. Je už dlouho bez práce a tak jsem loni chtěl udělat takovej "poloviční" dobrej skutek. Chtěl jsem ji ubytovat zadarmo, ale tak abych na to nedoplácel. Nájem oželím, ale energie už ne. Já je taky musím zaplatit, a tak dobře na tom zase nejsem. A tak jsem šel na sociálku a snažil se tam jednat na rovinu. Vysvětlil jsem o co jde. Že chci jen aby mi uhradili náklady na energie, nic jiného. Šlo asi o 2000kč. NIKDO mi nebyl schopen ani ochoten vyhovět. Tak jsem prostě přistoupil na tu jejich "hru", do smlouvy ji vypálil 6000kč měsíčně nájmu. Přiklepli ji přes 4000 měsíčně na bydlení. Takže to dnes stojí daňové poplatníky zbytečně 2000kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.