Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřeben v pračce EWT13620

Od: mari* odpovědí: 10 změna:

Má ta pračka nejaký servisní otvor, dost velký, aby se dal ten přemět vylovit? Pokus s různými utěrkami, přadénkem vlny nebo plátem lina navyšel. Během praní hřeben hrůzostrašně rachotí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki
hodnocení

0x

U vrchem plněných praček je zpravidla možné vyjmout přepážku proti otvoru bubnu. Buben se zavře, otočí na příslušnou přepážku - tam se překoná (odmáčkne) nějaká zarážka a přepážka se posune a tím uvolní z bubnu. Pak se otevře buben, dírou vyjme hřeben a zašoupne ten kus.

Prostudoval jsem návod k této pračce, ale pomocná dvířka jsem v něm nenašel, což je překvapivé. Pokud tento otvor buben opravdu nemá, bude jediným řešením obrácení pračky vzhůru dnem a pootáčení zavřeným bubnem, dokud hřeben nevypadne.

hodnocení

0x
Zdravím, pokud pračku otočíte vzhůru nohama(opravdu debilní nápad) na 100% vám nateče voda do hladinového spínače bude po něm, to je cca 300-500,-czk ale je tu nevýhoda že by voda způsobila zkrat a ten by na 250% došel až do modulu.Cena modulu se pohybuje kolem 5 000-7 000czk..
Jak bylo porazeno výše, vnitřní přepážky v bubnu lze pomocí síly posunout na stranu a vytáhnout..jdou ale také zlomit, pokud by se toto nepovedlo doporučím hřeben vytáhnout přes díru od topné spirály která drží na jednom šroubu a má tvar dalo by se říct velkého hřebene.A nakkonec pračku opravdu neotáčejte, celý vrch je z plastů které ihned popraskají...je to fakt blbost, i když je to vlastně výplod selského rozumu po domácku..
S pozdravem Adam.
*cteni*

Dá selský rozum, že pračka před obrácením nebude obsahovat vodu! Ona by stejně při převrácení s otevřenými dvířky vytekla, že ano? Stejně tak je předpoklad, že normální člověk před tímto pokusem pračku odpojí od přívodu elektřiny i vodovodu. Korpus přístroje je natolik pevný, že obrácení bezpečně vydrží. Vše, co jsem uvedl, platí pro případ, že pračka nemá proti vkládacímu otvoru pomocná dvířka. Pokud je má, jsou zhotovena z takového materiálu (hlavně aretační prvky), který se při normálním použití nezlomí.
S pozdravem strejc
Kdybych byl co se týče praček laik, asi bych vám přitakal ..ale jelikož se s tím živím..řeknu jen že plácáte blbosti o něčem o čem dost nevíte, jelikož já se k těmto strojům dostanu převážně když jsou marodi vím svoje a vím i dost o neuvěřitelných nápadech některých lidí, zažil jsem i ty co si mysleli že pračka je vodotěsná nejen zevnitř ale i z venku..a co se týče toho o té elektronice říkejte si co chcete je mi to celkem jedno a ta voda ano vyteče dvířky, hadicemi a všemi větracími otvory a škvírami na vrchu nádrže ale to už laika nenapadne, to že elektronice v pračce stačí k nefunkčnosti vlhkost a nepotřebuje ani vodu ví z laiků taky málokdo..a otáčejte lidi ty pračky otáčejte aspoň je co robit, a hlavně firmy vyrábějíc součástky z vás budou šťastni...:)

jabraka*
hodnocení

0x

Hangare,hangare.

Blbosti tu nikdo neplácá.Strejc logicky navrhnul řešení,které je reálné a pračce přitom nebezpečí nehrozí.Jediný otvor,z nějž může nějaká voda vytéct je kromě výpustní hadice jen uzavírací víko.A zabránit přitom vodě,aby vnikla do ovládací elektroniky,je vcelku hračka.Takže když pračku obrátím a opatrně zahýbám bubnem,vše, co tam je nežádoucí,se vysype.

Hřeben bude ale zcela jistě vězet v prohlubni,ve které je topné tělísko.Je tu jedna možnost,odšroubovat kryt nad tělískem,sundat opatrně těsnění,nebo preventivně koupit nové a vyndat topný člen.Pak by se tímto otvorem daly spadlé předměty vyjmout.Ovšem zpětná montáž bude dosti náročná,proto bych takový zásah nechal jen velmi zručnému kutilovi,nebo spíše odborné dílně.

Hangare,sděl,prosím,svůj odborný názor!

JABRAkA

Dobře uznám, neplácá blbosti ale jednu blbost.jelikož by nebyl první koho takto napadne vyndávat s pračky to co do ní nepatří a nebyl by první ani poslední který by takto elektroniku v pračce zničil,věci se na 90% procent nesypou, carobaronová vana má různé výstupky ač do těch či oněch směrů a tak se tam ty věci vzpříčí často tak že je pak nelze vyndat záleží na typu a na štěstí...je prostě vidět že těm strojům nerozumíte tak jako já, moc vaší větě nerozumím ale Dnes je topení na něm těsnící guma a v tom šroub vše je v celku a je to neoddělitelné šroub se povolí topení celé vytáhne, topení se dá zpět šroub se dotáhne tím se těsnění topení jakoby rozplácne o vanu a těsní, tento systém se již používá 40 let na tatramatkách a všech nových kusech, tuším že možná u pračky miniromo se to dělalo tak jak vysvětlujete vy ale tyto pračky jsou dnes víceméně pasé a sem tam se na nich něco dá poopravit.Z vašich vět čpí odborná nevědomost, o pračce radím protože se jejich opravami živím nové prodávám a ty staré po smrti ruším takže o nich něco vím...proto většinově radím zde na serveru ohledně praček a myček ty mě živí, nerozumím jiným věcem tak do nich nikomu nekecám, já sám jsem už tu byl kdysi seřván za špatnou radu a ona to byla pravda že jsem radil špatně chci jen poradit v oboru o kterém vím hodně a také chci vyvrátit mýty které tu občas zazní, to co radí strejc je špatně a to z důvodu neznalosti moderních nekvalitních bílích krabic ...navíc montáž topení dnes zvládne každý kdo má račnu a ořech 13tku a s trochou šikovností si na to může troufnout..omluva za divný slovosled vět ale trošku mi to dělá problém někdy sesumírovat, ještě bych se chtěl tímto zeptat odkud vzniklo slovo jabraka..?
S pozdravem Adam.
Hřeben v pračce EWT13620
jabraka*

Adame,je to složení křestního a příjmeního,prvních slabik.To ka je proto,že Jabra jsem používal dřív a některý server mi to už nebere.Tak aby měla dušička klid,nic kouzelnického.

JB

kejki

Opravdu neznám vrchovku, kterou bych mohl otočit vzhůru nohama. Nahoře je ovládací panel s knoflíky, mechanismus víka, to musí při podobné akci zařvat. A k těm otvorům - zrovna u Philco to neplatí - je tam ještě otvor, kudy přitíká voda přes zásobníky prášku.

Taky existují pračky s manžetou a bez. Ohledně topného tělíska- to se vyndá snadno, když víte za co chytit, napoprvé se člověk bojí zabrat . A některé pračky mají horší sundavání krytu, než vyjmutí tělíska.

Tvůj první řádek je pro mně kompliment a uznání, lichotí mi..:)Dopručím to zkusit tím topením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]