Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych radu ohledně vstupních pan.dveří.Byt patří městu a žije v něm jedna známá.Vyměnili jí vstupní dveře do panelov.bytu.Původní dveře 90ky a normálně vstupní.Teď jí dveře vyměnili za 80ky,které netěsní,nejsou ani odhlučněné a o protipožární úpravě ani nemluvím.(osobně jsem dveře neviděl)Když se obrátila na město,že dveře nevyhovují,bylo jí sděleno,že vyhovují a navíc"že má jedny kvalitní,vchodové,dveře již při vstupu do samotného panelov.domu"Může mi někdo poradit,kde najdu informace co musí vstupní dveře splňovat i když jde o panel.byt?Byt nevlastní,platí městu nájem,tedy by tohle mělo řešit město ne?Původní dveře v hav.stavu,proto je měnili.Děkuji za info.
Bytové dveře paneláku musí být min 90cm, těmi dveřmi musí projít břemeno široké 80 cm. Světlá výška myslím 198 cm. Musí být protipožární. Obratťe se na hasiče oni to úřadu vysvětlí. Jestli máte čas, tak tady to někde najdete :
ČSN (734301) a tzb-info.cz/...
Tedy je úplně jedno,že se jedná již o "druhé"vstupní dveře(jak město tvrdí) pokud správně chápu.Jednou jsou to vstupní dveře a je?Nezlobte se,že se ptám jak magor,ale potřebuji sehnat podklady,abych byl připraven pomoct známé vyřešit tento problém.Tedy hlavní je,že musí být vchodové dveře(do bytu) 90ky,pokud chápu dobře.
Asi byste se napřed měl jít k přítelkyny na dveře podívat. Dát 80 dveře do 90tkových futer je nesmysl. Vstupní dveře do mého panelákového bytu, jsou široké 85 cm, vnitřní rozměr futer v nejužším místě 80 cm. Dveře jsou nové a proto již mají protipožární vložku, jak u nových požaduje předpis. Řada bytů v domě má ještě původní dveře bez protipož. vložky. Těsnění není problém, za cca 100 Kč se dá koupit gumové se samolepící vrstvou a dveře jimi oblepit.
No,tak oni dávali i nové futra,ale vzhledem k tomu,že mají dveře cca 85cm,jedná se o 90ky,že.(volal jsem,aby raději přeměřila metrem)Jinak teda nic nemění na tom,že dveře jsou interiérové a tedy nemají co dělat na místě vstupních dveří.
Těsnění se sice koupit a nalepit dá,ovšem není to hlavní řešení pro odhlučnění "papír.dveří" .Dveře uvidím cca za 14 dní,tak jsem zvědavej.To,že jsou interier. dokazuje i to,že do dveří nešla vložit bezp.fab,tedy tak mi to bylo řečeno.Museli tam dát nějakou základní.Nejsem odborník,ale když jsem pořizoval inter.dveře,tak si pamatuju,že jsem volil třídu zámku,tedy wc,klasika atd. a zde byl problém s montáží zámku určených do vstupn.dveří.
Ale již jsem kontaktoval hasiče,tak jsem zvědavej.Bohužel ale řeším jen po telefonu,bydlím na druhém konci republiky
Jak na pohled zjistit,zda mají dveře protipož.vložky?Dá se vůbec?
Na hraně křídla i pantů by měl být štítek. Z toho by mělo být možné identifikovat, co je to za dveře.
doplněno 06.12.13 21:06:*u pantů*
Jestliže mají dveře 85 cm, nejedná se o devadesátky, ale o osmdesátky. 80 cm má futro a aby to fungovalo, má křídlo o pět cm více.
Tedy je divné,že musí být vstupní dveře 90ky jak psal Naoko.Sám jsem schválně měřil dveře doma a mám teda taky 80ky.Na 100% tedy celej panelák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.