Nejste přihlášen/a.
Zdravím,měla bych dotaz. Máme průtokový ohřívač Dakon dua. Proč neohřívá vodu do topení když je nastaven termostat na 20 stupňů a méme 16. Pokaždé se kotel zapne a po 3-5-ti vteřinách se vypne. Když pustím vodu v kohoutku tak krásně šlape,ale nahřívání topení vůbec. Trubka co vede z kotle,tuším,že do oběhu topení je horká,ale topení studené.
Je je ,to může být cokoli.A co Kouknout na čerpadlo,běží?Mohlo by to být -blokace čerpadla?!
Vůbec nevím jak poznám čerpadlo Jde slyšet jak protíká voda a občas se to zapne na pár sekund. Ale horká voda z kohoutku mi teče.
asi by to chtělo objednat servisáka. My měli v bytovce dua plus, měl tam diody, které indikovaly teplotu vody v kotli. Když měl problém, svítily třeba 2 nebo 3 a podle toho se z návodu dala vyčíst závada (ne ovšem vždy). Konkrétně u nás tyto kotle nebyly zrovna moc spolehlivé, neustále se v nich něco měnilo (elektronika a čerpadla). Toto nám dělalo taky, ale nechci vás strašit, a měnila se celá ta základí deska, pak opět fungoval.
No horká voda má svůj výstup z kotle.Topení taktéž.Kontrolka poruchy náhodou nesvítí?A termostat máte i prostorový?To je ta krabička kdesi v bytě.Aby jste neměla nastavenu teplotu nižší než na kotli.A deblokační tlačítko náhodou není zamáčknuté?
doplněno 06.12.13 09:17: To jsou věci které si můžete zkontrolovat sama jinak jak píší ostatní raději volat servis než se pouštět do něčeho o čem nemáte ani páru.
Servisák už je objednaný,tak uvidím co řekne. Potřebuji s kotlem vydržet ještě týden,pak už budeme mít nainstalován nový. Takže do něj nechci vrážet tisíce,ale zase nemůžeme zmrznout Možná tam bude nějaká nečistota,těžko říct,jelikož jsme nechávali čistit všechny topení jakousi tekutinou. Ale sítko co je v trubce jako by do V jsem čistila a stejně nic.
Termostat je prostorový a mám na něm nastaveno 20 stupňů a v místnosti je 16. Kontrolky přestali svítit po 3 letech.
Deblokační tlačítko zmáčknuté není.
A když už mi tu radíte,mám dotaz na kotel Buderus,máte s ním někdo zkušenosti? Typ uo54-24.
zu, nevím co se stalo Vašemu kotli, ale mám jstejný a sdělím, co jsem měl za poruchu já.
Ohřev vody ok, kotel šlapal. Jakmile měl přepnout na ohřev topení, rozeběhl se, naskočil plamen a po pár vteřinách zhasnul a nic se nedělo.
Nakonec měřením jsme zjistili, že nahoře (vede tam několik drátů) jsou čidla a jedno odešlo. Nahradili jsme ho trimrem, a topilo se krásně. Zajel jsem poté k servisákovi, prodal mi čidlo za 120Kč, vyměnili a mnoho let spokojeně topím dále.
Dakon DUO 28 BT.
Opravdu nevím, co máte za závadu vy, chce to měřit a hledat.
doplněno 06.12.13 10:08:Proč měníte kotel? Odkud jste?
doplněno 06.12.13 10:53:Škoda že jste tak daleko. Přeji Vám dobrý a hlavně správný výběr kotle. Já nedám na tento kotel dopustit, od roku 1996 maká jen s touto malou poruchou.
Pracuju jako servisní technik, tohle je úplně klasická závada Dakonu s průtokovým ohřevem TUV. Přestal fungovat termočlen třícestného ventilu, který při odběru vody uzavře výstup z kotle do topení, aby kotel ohřál vodu. Takže výstup do topení zůstává trvale uzavřený, nebo se otevře jen nepatrně a většina vody cirkuluje v kotli. Práce asi na půl hodinky (pokud jde vše povolit) a cena termočlenu okolo 600,- Kč, takže vše do cca 1.000 Kč bez dopravy.
Dobrý den.
Jablonec zdraví Cheb. pane pavko, Nevíte o nějaké levnější náhradě za čerpadlo do DUA? Odešlo mi čerpadlo, a dát 2500 za nové se mi moc nechce.
Takže oprava by stála 7tisíc,tudiž budeme kupovat nový kotel. Máme nějakou cenovou kalkulaci za výměnu a zajímá mne zda částka 5800kč za demontáž starého a montáž nového kotle je odpovídající? Děkuji
Servisáků už jsme tu měli nespočet,tan poslední hlásil prvně trojcestný ventil,zkusil vyměnit jen jakousi část něho a stejně to nejelo,teda dělalo to co obvvykle,zapnul se kotel a po nějaké době se vypnul-řekl,že kotel se přehřívá-což mu ukáže jaký si senzor a proto se vypne. Trubka pod kotlem byla úplně vařící. Takže už jen dodal,že to bude aasi i čerpadlo. Takže budemne kupovat nový kotel. A ještě se ptal,kdy byl kotel čištěný,tak mů říkáme že letos v únoru,nevěřil tomu jelikož byl zapracený,nebyly ani vyměněné těsnění,což se prý dělá při servisních prohlídkách atd. Takže ten co tu byl v únoru nás akorát obral o prachy. To je tak když člověk neví jak má servisní prohlídka fungovat.
Takže mám opět dotaz,když dáme nový kotel Buderus UO 54-24 je potřeba měnit i vložku v komíně?
A nebo máme dát turbo kotel,prý se dají odvést spaliny přes komín,ale je zapotřebí natáhnout rouru pro přívod čerstvého vzduchu.
zu, přesně podobně se chovali servisáci v okolí Jaroměře. Nejraději by vyměňovali jedo po druhém. Já měl štěstí, že mám skvělého kámoše, co umí elektroniku a hledaji jsme a hledali. Proto jsem psal, že jsme čidlo nahradili trimrem a pak vyměnili čidlo..
Mně to dělal upadlý drátek v elektronice. Nevěděl jsem kam patří. Servisák taky dělal, že neví a dlouho hledal aby si vydělal.
My teda máme kotel od roku 2003 a už byl několikrát opravován. Jenže to je také těžko,pokaždé jiný opravář a každý říká něco jiného a peníze jen letí. Nemůžeme najít nikoho solidního. Naposledy tu byl opravář a měnil startér,dostal 4tis a šel. Uvidíme co s tím bude,každopádně to musíme nachat opravit,je tu zima jak blázen a děti mrznou Snad to nebudou opět tisíce. A jako máme smůlu s opravářema tak i s kominíkama,opět pán co tu byl naposledy (kominík),nám říká to a to bydlí cca 6km od nás,chtěl 200 za cestu a nakomín nepoleze,jelikož už je starší a nemá rád výšky ať si najdeme zedníka
Co dodat. Ještě podotýkám,že až třetí kominík nám řekl,že máme prasklý komín,takže kdyby jsme zatopily tuhýma tak víte kde jsme ...
Já mám kotel od 1998 a jen ta jedna porucha, čištění si dělám sám. Opravář říkal, že ty kotle jsou dobré, prý vydrží i deset let, loni kominík taky říkal, že ten kotel co mám je dobrý a deset let vydrží A já už topím 15
Je to Junkers.
To máte teda super,tak proč ten náš je na houby. Když všechny ty opravy sečtu,tak to už by jsme měli za ty peníze nový. Uvidím co řekne opravář. Ale už by mohl přijet páč těch 14 stupňů je hnus. A můžu se zeptat jak velký dům vytápíte a kolik asi protopíte? My máme 160m3 obyt. plochy a zdá se mi že protopímě hodně na to že tu nemáme nějaké extra teplo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.