Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně redukce 16A - 32A 380V. Pořídil jsem si cirkulárkuna ktreré je zásuvka 32A. Bohužel jak zásuvka na domě, tak i jistič je 16A. Je možno použít redukci z 16 na 32A, resp. z menšího proudu na větší?
Děkuji za odpověď
Brablusi, to víte že je to možné. Na vesnici má šikovný chlap všechny možné přechody na různé zásuvky.
Co nemám já, má soused a podobně. Proto jsme s kámošem vyřešily situaci, že já používám zásuvky 32A, on 16A. Pak i přechod 25A, 63A a podobně, dále i 4kolík a 5kolík.
Neřeště "resp. z menšího proudu na větší", to se Vás netýká.
doplněno 05.12.13 21:45:vše si udělejte na jeden rozměr.
obvody vám přenesou tolik, kolik přenese jejich nejslabší místo. Jestli je to nejslabší místo pojistka 16A, pak vám celý obvod přenese maximálně 16A a ani o jednu ampéru víc. No a za druhé, jestli je na zásuvce vaší cirkulárky uvedená jmemovitá hodnota proudu 32A, pak to ještě neznamená, že vám cirkulárka skutečně bude brát proud 32A. Možná vystačíte i s tou vaší domovní pojistkou 16A, protože ona je také třífázová. Pojistka není 16A, ale 3x16A, ne? Máte na vaší cirkulárce třífázový motor? Tři fáze po šestnácti ampérech vám dají solidní výkon, který pro domácí cirkulárku bohatě stačí. Jen pozor na proudové špičky. Možná budete muset řezat trochu opatrněji a někdy jindy než v době, kdy doma někdo zároveň a najednou luxuje, pere v pračce, vaří vodu v rychlovarné konvici a připravuje oběd v mikrovlnce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.