Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhká zeď u střešního okna

Od: martinkoucky odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li se někdo z vás nesetkal s podobným problémem a následně s řešením problému, který mě trápí.

Mám relativně nový dům - 5 let - a vloni v zimě se mně udělal mokrý flek u střešního okna (nikoliv dole, což by mohlo být od stékající vody, ale nahoře nad oknem). Nechal jsem v létě rozebrat a složit střechu, takže do domu nezatéká - navíc v létě jsem tento problém neměl. Voda se zde musí nějakým způsobem srážet. Stešní okno je umístěno mezi patry, u schodiště, kde je teplo a proudí zde vzduch. Vzdušnou vlhkost mám v domě normální.

Sháním jakoukoliv radu, případně někoho, kdo by to uměl opravit, jsem z Liberecka

Vlhká zeď u střešního okna
Vlhká zeď u střešního okna #2
Vlhká zeď u střešního okna #3
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 05. 12. 2013 17:56:03
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím na Liberecko.

Pozvěte si sádrokartonáře, aby rozebral uvedený rok, opravil tepelnou izolaci a parozábranu. Pak opravil i sádroš.

Jedná se o tepelný most.

Nebo můžete udělat otvor 3-5cm, kouknout kamerou a sám uvidíte problém.

onassis*
hodnocení

0x

Ahoj, já bych to viděl spíš na opravu ze střechy.jak uvedl kolega je to jistě diky špatné izolaci(tepelný most) Bude jednodušší rozdelat m2 tašek říznout folii a vystlat pečlivě vatou. pak zalepit folii větším kusem, než byl ten vyříznutej. v horní části vodorovnej řez na každé straně o 10 cm širší než díra a vsunout to dovnitř, aby byl "proti vodě" a zalepit. Podobně bys měl mít zalepenou folii nad oknem.

doplněno 05.12.13 19:20:

... a hlavně si nebudeš dělat bordel doma :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]