Nejste přihlášen/a.
Dobry den, zitra se chystam nivelovat a mam jeste par nejastnosti:
1) penetraci mam soudakrat, cekat se ma na zaschnuti 4 hodiny, ma se vsak davat 2x, mam dat prvni nater penetrace pak cekat 4 hodiny, pak dat druhy a pak znovu cekat 4 hodiny, nebo mezi prvnim a druhym naterem penetrace nemusim cekat cele 4 hodiny, ale jen nez to trochu zaschne
2) vzdy smicham pytel nivelacky s vodou a vyjelu, zajimalo by me jestli je vse ok, kdyz budu michat rovnou 2 pytle zaroven, bude to asi obtiznejsi na manipulaci a tak, ale jestli je to tak vse OK
3) spojiji 2 mistnosti, v jedne je beton a v druhe to vypada, ze tam jsou zbytky lepidla a asi nejaky predchozi nivelace, staci odstranit zbytky lepidla a na to vylit novou nivelaci, nebo musim odstranit zbytky lepidla i se vsemi zbytky stare asi nivelace.
Dekuji
nekteré podlahy bývají tak suché, že penetrace schne rychle. Podlaha to vsákne jak nic. Čekat 4 h se mi zdá hodně. Podle mě je třeba odstranit z pův. podlahy co se dá tj. všechny nesoudržné nebo odstranitelné části.
Mj. máte na stěrku takového toho ježka na vypuzení vzduchu. Bez něj je to celé nalevačku.
Jezka mam, nivelace mapei planolit. Ted to nejak dobrousim, vecer napenetruju, pak v noci tedy jeste jednou a rano vyleju, rozterkuju a projedu jezkem, snad se to povede
Chtěl bych jenom dodat , že pokud máš v podlaze - většinou to bývá v rohách nějaké pukliny , tak je musíš zadělat . Třeba akrylátem. Nepospíchej s tím a raději řekni někomu kdo s tím má zkušenosti. Není to tak jednoduché jak to vypadá. Pohybuji se hromadu let po stavbách . Dělám i obkladačskou , ale samonivelačku pod vinyl jsem si raději nechal udělat od profíka. Namíchám , vyleju , roztáhnu ježkem a bude to rovný - hloupost. == vemu housle zmáčknu struny a zahraju Bétovena.
Dávkuj přesně vodu - na 1 deci. Minimální vrstva 3 mm. Hodně štěstí.
je pravdou že mi podlaháři nivelovali celý byt a můžu uvést, že dost často je to i tak křivé, protože to jednak neuměli, bylo to dost křivé před tím a jednak to lili všude, což je myslím zbytečné. Je pravdou, že se to musí umět. Chce to cit a zkušenosti.
miramira - tak to já jsem měl na ně štěstí . Dělali mi dětský pokoj 10,3 x 4 m . Vzal jsem vodováhu 2,5m a všude perfektně rovný . jako sklo. Dělali mi to nadvakrát . Né , že by se to nepovedlo , ale to už mi říkali nazačátku , že musí být dvě vrstvy . Nepospíchal jsem a vyplatilo se. V garáži , kde mám leštěný beton jsem nalítnul blbcům a pod 2,5m vodováhu položenou na zemi podstrčím i prsty na ruce.
Tak jsme dnes dopolende stačil vylít pouze půlku bytu, ale zatím to vypadá dobře, uvidíme jak moc to bude rovné až to ztuhne. Případně malé nerovnosti půjdou asi přebrousit ne?
Jinak bych se chtěl ještě zeptat, když už jsem napenetroval celý byt 2x, ale nivelačku jsem dal zatím jen do půlky bytu s tím, že zbytek udělám zítra, mám to zítra před nivelačkou znovu ještě jednou vzít penetrací?
Děkuji
trošku mě zaráží že už ted mluvíte o broušení. Pokud už je napenetrováno tak není potřeba znova. Ale u soudakratu kdo vý? dejte nám sem foto vašeho výsledku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.