Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám v bytě kombinovaný turbokotel baxi. Teplotu topné vody mám nastavenou na 60° .Kotel vytopí na 60° a vypne a po spadnutí na asi 40° začne znovu vytápět. Je normální, že když má kotel pauzu, že je pořád seplý ventilátor? Díky za odpověď
Dobrý den.
Mám za to, že to, co slyšíte a považujete za ventilátor, je ve skutečnosti čerpadlo, které žene vodu do radiátorů. Teploty lze samozřejmě nastavit, ta 40 se nastavuje v servisnim menu - podívejte se do sekce "Instalace, nastavení a zprovoznění" (či tak nějak) vašeho kotle. A nezapomeňte si přečíst začátek té sekce, ve kterém se píše něco ve smyslu, že toto by měla provádět jen proškolená osoba...
Čerpadlo by mělo utichnout pakliže pokojový termostat vypne (máte zvolenou teplotu) a teplota vody v oběhu klesne pod nastavenou teplotu (nemá význam ji dále hnát do topných těles).
Rád se ovšem nechám poučit od někoho znalejšího. Výše popsané pramení z uživatelských zkušeností a tak říkajíc selského rozumu = (utkvělá představa, že učivo fyziky a chemie ze základní a střední školy se opravdu zakládá na pravdě + nezávislá představa, že jsem toto učivo pochopil správně)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.