Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
Jakožto člověk, který se odstěhoval od rodičů z paneláku do rodinného domu, mně dům staví do role opraváře, na což jsem dotěd nebyl zvyklý . Zde je jeden se kterým si nevím uplně rady.
V koupelně cca 3x3 máme odsávání vzuduchu. Ventilátor na stovkové trubce, která vede na půdu, je v ní slepé rameno na kondenzát z půdy. Celé léto dobrý, ale jak teď začala zima. Kolem ventulátoru, který je připevněný na sádrokartonu na stropě se začíná dělat mokrá mapa. Když jsem ventilátor oddělal, trubka na půdu je suchá, v podhledu nad sádrokartonem je mi zdá taky sucho (nad sádrošem je folie), ale vlhko kolem ventilátoru je fest...
Ted co s tím? Navalit nad sádrokarton montážni pěnu? Myslíte, že je možné, aby vlhkost z koupelny takhle moc kondenzovala kolem větráku? Vyřezat kolem ventilátoru čtverec a celý to otevřít?
Děkuji za všechny rady.
Edwin
Musíš se dostat pod sádrák přímo na trubku a tu pořádně zaizolovat, třeba omotanou vatou. Stačí pár centimetrů a bude klid. Ne polystyrenem! Pokud by jsi dokázal vypěnit prostor kolem trubky ze všech stran, tak by to taky bylo řešení, ale trubka se musí izolovat celá, jinak se problém jenom přesune na jiné místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.