Pokud chceš láhev vyčistit od všech minerálních usazenin,což se mi zdá vcelku zbytečné,použij kyselinu chromsírovou.Ta se v laboratoři běžně používá k čištění chemického skla,někdy důkladně zaneřáděného.Vyrobí se rozpuštěním dvojchromanu draselného v kyselině sírové,až do nasycení.
JABRAKA
hanher*
Velmi dobrá a místná rada !
Určitě má tyto kyseliny a malou chemickou laboratoř každý doma !
Taky by mě docela zajímalo, co asi udělá ta chromsírová kyselina s kovovým opletem té flašky Jo jo. silvestr se blíží, sranda musí být. Jenže co kdyžto někdo nepochopí a vzme tu radu vážně...
Předpokládám, že z vnitřku. Jak psáno, je dobrá horká octová voda, ale přidat do ní písek a třást s lahví tak dlouho, až se usazeniny obrousí. Písek sklo nepoškodí. Kdo má slabší nervy, použije vodu vlažnou a vsype hrst rýže a opět třepe a třepe.
Ale pánové!Moje rada není pro "čuňata".Za prvé:obstarat uvedené chemikálie není zase problém na Webu .Práce se směsí je záležitost opatrnosti práce s kyselinou,nešikům to do rukou nepatří.Také jsem nejprve poradil,láhev nečistit,,usazeniny vodního kamene funkci neruší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.