Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šťáva na koberci - jak vyčistit

Od: miklous* odpovědí: 7 změna:
Právě jsem zjistila, že má nejhodnější dítka polila světlý koberec šťávou. Zkoušela jsem přípravek na koberce a NIC! To blbý barvivo drží ;-(. Má někdo jinou radu než nůžky - prosím a děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

3x

Dobrý den,zkuste citronovou šťávu.Také je možné použít kysané zelí.

pohanka*
hodnocení

2x

Úplně první bych zkusila trošku teplé vody a obyčejné mýdlo, případně pokud máte jádrové, marseillské. Napěnit a mýdlo pěkně vetřít do skvrny, vytírat houbičkou, potom čistou vodou, vysušit dětskou plenou, při menším úspěchu opakovat. Teprve potom bych zkusila ty ostřejší přípravky jak radí nade mnou, vždy je lepší začínat od přírodních, méně agresivních k chemickým.

doplněno 01.12.13 13:26:

Pokud jste použila již chemii, tak je možné, že se barvivo chemicku reakcí do vlasu již stabilizovalo -reagovalo- a svrna nepůjde odstranit. Ale mokrá někdy vypadá výrazně a po uschnutí není tak vidět, tudíž neztrácejte naději.

hodnocení

2x

Když nepomůžou výše uvedené metody, vzal bych na to Vanish na skvrny. Používá se na barevné skvrny na prádle, ale není důvod, aby nefungoval i na koberec. Ale raději to napřed zkuste někde v koutě nanečisto.

moruse

Vanish je naprosto bez jakýchkoliv výsledků...zúčastnila jsem se testu na Vanish a z něho vyplynulo,že jsou to jen vyhozené peníze...ale pokud máte možnost,tak doporučuji vyzkoušet Agenta od Eurony(čistý kyslík) výborná věc,co u nás nesmí chybět

Musím vám oponovat. Vanish používám už pár let a jsem spokojen. Pravda, některé skvrny záhadného původu nezvládne, typuji účinnost asi 90 %. Ale na skvrny od šťávy si myslím zabere hravě. Agenta od Eurony rád vyzkouším. Kde se dá sehnat, kolik stojí, je to gel, prášek, spray, jak rychle působí? Díky za informace, třeba pomohou i ostatním.

moruse

napište mi na email,napíšu více podrobností...freesphynx@seznam.cz

gol
hodnocení

0x
Někde jsem slyšel, že když nasypete jedlou sodu a polijete octem a drhnete , že to vyčistí, ale ještě jsem nevyzkoušel... Popř. existuje spousta přípravků na koberce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]