Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem, máme v pokoji chlupatý koberec (jak je na obrázku) a je v něm plno vlasů. Ráno jsem ležela v posteli a jen tak po něm přejela rukou. Měla jsem plnou hrst vlasů. Koberec obden vysáváme, jednou za 2 týdny vytřepáváme ale vlasy se tam drží. Jak je z něj dostat? Existuje nějaký kartáč nebo něco takového? Děkuji
Měli jsme takovou předložku a jelikož byla vlněná byla neustále obalená chuchvalci i když se zdálo, že je doma čisto -putovala z domu i když na došlap byla hrozně příjemná.
Takové věci hrozně přitahují jak prach tak veškeré vlasy a chlupy. Nebude než pečlivě z největšího asi obrat rukou a pak řádně ale řádně vysát
Pro mne to byla jen past na prach a nesnáším takové pasti. Znáte to jistě sama ,člověk uklidí a za pár hodin je to tam znovu . Pokud to půjde- zbavte se ho./ Jen můj názor/
Zadejte si v Googlu ruční zametač. Objeví se vám třeba toto:
A jistě i moho jiných výrobků v různých cenách. Na nitě a vlasy je to asi dobré. Ale právě jen na ty nitě (ocení zejména švadleny) a vlasy. Já nedávno vyhodila z půdy dva asi 40 let staré kusy po babičce a po mamince. Vzpomínám, že jsem si to neoblíbila, protože drobečky, prach atd. to nesbíralo a velmi problematicky se namotané nitě a delší psí chlupy z kartáčků odstraňovaly.
Asi bych vám doporučila poohlédnout se po bazarech a před zakoupením nového si vyzkoušet nějaký sice už použitý, ale levný kus.
Mechanický smetižrout (mechanický vysavač na koberce, švédský kartáč apod.) při pojezdu po koberci nebo podlaze svými kolečky roztáčí podlouhlé kartáčky, které sbírají prach a také vlasy a nitě. Žádná síťová šňůra, žádný odběr elektrického proudu, pouze se tlačí po podlaze tyčkou sem a tam. Prach sbírá normálně a vlasy se obvykle namotají do kartáče a hospodyňku pěkně štvou, protože je musí obtížně vymotávat a kartáč čistit, ale na druhou stranu je to důkaz, ze to bere vlasy i nítě.
Možná doma ještě někdo najde čtyřicet let starý malý plechový smetižrout z Mechaniky, nebo větší už plechový, nebo máte nový moderní. Ve vysávání prachu se vysavači nevyrovná, ale vlasy sbírá.
Nebo stačí vlasy z koberce vyčesat kousek po kousku ručně obyčejným kartáčem, nebo plochým silonovým kartáčem na mytí zad, apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.