Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průsak plynu

Od: egret* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s možnostmi utěsnění plynových trubek se šroubovanými spoji? Hlavně čím, eventuelně s kým? Děkuji a přeji hezký den. E.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak plyn není legrace a šroubované spoje už nejsou podle současných norem. Ale, to asi víte. Jednou jsem dostal radu od plynaře, abych uzavřel přívod plynu, ten špatný spoj odmastil a nanesl tam dobře kontaktní lepidlo. Nechat zaschnout a otevřít přívod plynu. Na menší průsak by to mělo stačit, ale neznám konkrétně Vaši situaci a stav těch spojů. Zdravím!

doplněno 01.12.13 11:54:

Nemáte zač. Ale, s tím plynem opatrně a potom i odzkoušet těsnost.

instalater*

Tak šroubované spoje stále budou. Bez nich to bohužel nejde.

Doporučil bych vám zkoušku mýdlovým roztokem. Do skleničky dáte trochu jaru a vody. Štětcem , nebo ještě lepší houbičkou na nádobí nanesete na spoj. Pokud se vám tam budou tvořit bublinky , tak plyn uniká. V případě zjištěného úniku plynu volejte vždy profika . Není to žádná sranda. Já osobně už jsem napakoval tisíce a tisíce spojů a taky se stane že teče nebo uniká. Plynaři na to mají zkoušečky , kterými zjistí jakýkoli únik.

Jaýkoli kutilský zásah do plynu je velice nebezpečný .

egret*
hodnocení

Dobrý den, z více míst jsem slyšela, že šroubované se už nesmí...Kutit nehodlám, ale spravit se to musí. Dík a hezkou neděli. E

egret*
hodnocení

Moc děkuju za praktickou radu a přeju hezkou neděli :). Srdečně E.

majsterjoe*
hodnocení

0x
egret*
hodnocení

To je skvělý odkaz. A nebude to stát My Land? Hodlám vše příští rok rekonstruovat, tak jen aby mi to ještě chvíli vydrželo...

instalater*

Až uslyšíte tu cenu , tak ono to tak skvělé nebude. Toto se hodí u velkých staveb ne u RD

egret*
hodnocení

Hmm, jsem už postarší osoba. Mám se bát srdeční slabosti? A se tedy hodí pro Rd prosím? E

instalater*

Kov , plast , měď lisováním. Záleží na tom kolik toho máte a kudy to vede. ( jednodušeji řečeno.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]