Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zářivky na kuchyňském světle

Od: xhamster odpovědí: 10 změna:

Ahoj, jsem technický dřevo a potřebuji vyměnit zářivku v kuchyni (osvětlení linky)

Takhle vypadá světlo:
evernote.com/...

Sejmukryt (obr. 1), pootočím zářivkou o cca 90°směrem k sobě, nejde mi ale potom vytáhnout).

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sejmukryt - jestli sundáváte jen to plexi, tak vězte, že pro výměnu zářivky je třeba sejmout i ty bílé plastové konce.

xhamster
hodnocení

oba dva nebo jenom jeden? zkoušel jsem s tím tošku (jakoby) zakývat, ale moc se tomu nechce

hop®
hodnocení

0x

Sejmout alespoň jeden bílý konec, je tam pouze nacvaknutý, pak jde vysunout plexi a dostanete se k trubici...

doplněno 30.11.13 22:32:

Zkuste zasunout třeba nůž zespoda (nebo shora) mezi plexisklo a krytku směrem pod tuto krytku a trošku zapáčit směrem ven, ty zaskakovací zobáčky jsou v místě, která je nejblíž u Vašeho obkladu. Pokud jste zářivku ještě nerozdělávali, nejsou zobáčky "oběhané" a navíc mohou být zalepené kuchyňskou mastnotou, asi budete muset použít trošku síly.

doplněno 30.11.13 22:34:

... teď čtu, že plexi jste sundal, můžete tedy použít menší šroubováček, bez plexiskla se tam vejde...

doplněno 01.12.13 01:02:

...nasunuté jsou, při demontáži je musíte tahat do strany, od trubice...

xhamsterx
hodnocení

zkoušel jsem to asi 5min vycvaknout (jak levý, tak pravý bílý konec) a bezvýsledně

hodnocení

0x

a nejsou tam nasunuté?

xhamsterxx
hodnocení

mám pocit, že nejsou, tady posílám ještě detailnější fotku jednoho konců:

evernote.com/...

No a kdo to tam montoval? Zkusit se zeptat jeho.Jinak použít trochu násilí a když to nepřežije tak koupit bohužel nové stojí kolem 300kč

isteron
hodnocení

0x

Ešte by som poradil opýtať sa odborník - predavača v predajni. ( Ale muža, nie ženy ). A ak majú podobný typ v predaji, pozrieť si nejaký nenamontovaný , ako to vyzerá z vnútra.

jabraka*
hodnocení

0x

V koncovkách jsou zářezy,trubice se musí otočit tak,aby se proti zářezům vysunula lehce sama.

JB

pp
.Jsem ženská, oceňuji stručnou a jasnou radu.Šlo to výtečně, děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyměnit zářivku
Otázky na téma výměna zářivky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]