Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola využití stavebního spoření?

Od: domina* odpovědí: 3 změna:

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jestli se dělají někdy kontroly ze stavebních spořitelen (když si vezmu úvěr ze st. spoření). Jako jestli se může stát, že by nějaký kontrolor přijel a žádal o ověření, na co byly peníze použity. (např. že by se dožadovali, ať ukážem jestli máme rekonstrukci koupelny, podlah nebo jiného stavebního záměru, který jsme uvedli v žádosti o úvěr).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě nepřijede k Vám domů, ale bude chtít vidět povolení na stavbu, či rekonstrukci. pak bude chtít doklady na zboží.

domina*
hodnocení

Musí být povolení na úpravy v postaveném domě? (na renovaci). Jak kontrolují firmu, která vydá fakturu? Stavební spořitelny prý nemůžou žádat finanční úřad o výpis nebo doklad, zda firma, která je uvedená na faktuře, zaplatila daň za onu práci. Jde to tedy obejít a použít peníze pro jiný účel?

Pokud budu mít doklady, faktury... atd. budou kontaktovat firmu a tím to končí?

hodnocení

0x

Pokud stavite svepomoci, tzn. nakupujete si material sama, musite faktury dolozit st.sporitelne, st. sporitelna muze vyslat kontrolu.
Poslete fakturu na nakup obkladu, st.sporitelna se podiva zda je mate.
V praxi jsem ovsem jeste kontrolu nezazil a ani o ni neslysel u zadneho sveho znameho.
Vetsi pravdepodobnost kontroly bude u lidi jako ja, kteri ruci nemovitosti kterou stavi, sporitelna si hlida svoje kryti.
Ale jak rikam za 5 let co se mi staveni protahuje, zatim jedina kontrola.
Jediny co chteli tak pri uvolnovani dalsi castky vyfotit co jsem postavil.
Pokud v poradku splacite a nemate v tech fakturach nejaky mooooc velky levoty, myslim ze se bat nemusite.
Jake ma moznosti st. sporitelna pokud Vam strechu pokryva firma, netusim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]