Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Vážení rádcové! Blíží se konec roku a spolu s ním i různé uzávěrky a tak podobně. Zajímalo by mě, jestli někdo děláte takovou uzávěrku v domácnocti. Na straně jedné příjmy,na straně druhé výdaje / topení,elektřina,vodné , potraviny. . . . Myslím,že by to mohla být zajímavá čísla atřeba bych nemusel čelit věčným otázkám typu " Kde ty prachy jsou? ". Na internetu jsem hledal nějakou tabulku,kde by to bylo těkně pohromadě,ale nic jsem nenašel. Můžete, prosím, někdo poradit? Děkuji
Vedu si měsíční domácí účetnictví ručně, v sešitě. V jednom sloupci příjmy, v duhém výdaje v hotovosti, ve třetím výdaje z účtu. Ve výdajích v hotovosti mám většinou jen poznámky Lidl + částka, Penny + částka... Už nemohu rozlišovat, jestli je to jen za jídlo, nebo i drogerii, oblečení... Sama musím vědět, že úplné blbosti kupovat nemohu a že vytahovat z účtenky třeba ponožky a svetřík do kolonky oblečení by bylo zbytečné. Ale snažím se zapisovat opravdu všechno. I 30 Kč u lékaře i větší minci zvednutou z chodníku.
Na konci měsíce se zpravidla dostanu do malého plusu. Na měsíční a roční výsledky mám další sloupce. Ty mi naznačují, jestli si už mohu dovolit další renovaci domu.
dělám ale jen velice zhruba vždy +/- protože už na to nemám náladu, jako podnikatel dělám učetnictvý tolik že mi na nějaké další počítání přejde chuť .. Spíš to řeším tak že si odložím nějaké peníze a na konci roku si vždy řeknu "no a teď nedoplatky klidně pojďte do mě" k mému podivení i potešení většinou jsou to přeplatky ..
Já si vedu účetnictví v excelu. Kdysi jsem si někde stáhla šablonu "domácí rozpočet" (nebo nějak podonně), kterou jsem si upravila pro svou potřebu.
Když si dobře nastavíte vzorce, budou Vám výsledky vycházet průběžně (stačí průběžně doplňovat datum a vstupní údaj), uzávěrka pak vyjde automaticky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.