Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký poskytovatel energií?

Od: sejny* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, po koupi rodinného domu řešíme poskytovatele elektřiny a plynu. Nejdůležitější položkou u nás bude asi plyn, protože jeho pomocí budeme vytápět dům, ohřívat vodu i vařit.

Problém je, že chlapík, od kterého jsme dům koupili, ten dům zdědil po svém otci, na kterého jsou psány veškeré smlouvy o energiích. Nyní po prodeji zažádal o ukončení smlouvy se současnými poskytovateli a my řešíme, ke komu přejít (jsou tam ještě nějaké složitosti, a proto si chceme sami přejít k novému poskytovateli).

Uvažoval jsem nad společností X Energie - mají slušné ceny, ale neznám je a po přečtení diskuze na poradte.cz jsem už kapku na vážkách, zda k nim jít.

Poradíte tedy, jaký z poskytovatelů vám vyhovuje? Klidně bych šel i k menším poskytovatelům, ale samozřejmě ne k nějakým "hajzlíkům".

Moc díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nerad bych přímo jmenoval, ale teď je výhoda, že jeden poskytovatel je schopen dodávat např. el i plyn. Tak bych to asi sjednal. Dobré ceny měl eon, aby přetáhl zákazníky, ale taky jsem na ně nadával dtto rwe. hledejte na internetu srovnání cen energií.

zabu
hodnocení

0x

sejny: Letos jsem přešel pod EON. Z těch větších, zavedených prodejců plynu jsou nejlevnější. Co bude do budoucna se uvidí.

miramira: Jaké problémy jste měl s eon? Co mě čeká?

sejny*
hodnocení

Celkem mě zaujaly i Elimon, 3E (Europe Easy Energy), Eon a Fonergy. Jaké máte zkušenosti s těmito poskytovateli?

u Eon jsem byl před několika lety a byly suverénně nejdražší. Teď už je situace na trhu jiná.

vaha
hodnocení

0x

Nepíšete jakou máte distribuční sazbu.X energie je jedna z nejlevnějších a je i mým dodavatelem.Jsem u nich od jejich začátku.Dnes mají přes 45000 zákazníků.U Eonu bych zaplatil v loňském roce o 5600 kč více než u X energie, mám spotřebu 20 Mw.Nyní je vhodná doba pro výběr dodavatele.Ceny energií ještě všichni dodavatelé nezveřejnili.Má se tak stát v nejbliších dnech. Přeji dobrý výběr dodavatele.

sejny*
hodnocení

Distribuční sazbu na elektřinu máme D02d.

sejny*
hodnocení

Tak poslední kolo:

X Energie?

Elimon?

3E?

Zajímá mě nejen cena, ale i kvalita služeb. Díky za rady - potřebuji smlouvu zařídit co nejdříve.

sejny*
hodnocení

0x

Tak jsem před chvilkou zhlédl ceníky na příští rok na tzb-info.cz a nejlépe pro mě vychází Eon a Elimon s tím, že jsem spíš rozhodnutý pro Elimon díky všeobecné spokojenosti s tímto poskytovatelem (načteno z diskuzí atd.). Co vy na to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]