Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proražená tlaková nádoba

Od: minato* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,

zapracovala koroze a ze spodu tlakové nádoby se nám na hlavičku špendliku udělala dirka. Ctěl jsem se zeptat, zda se to dá nějak šikovně provizorně zaslepit, aby dále plnila svůj účel, řekněme alespoň tak na měsíc dva než budeme řešit úpravy bytu ve větším rozsahu. Nechceme dávat stranou tisícovku za novou tlakovku, ale pokud by byla nouze, nebyla by jiná volba - jedinný zdroj pitné vody ze studně.

Předem děkuji za každou radu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Mnohokrát jsem zavařoval děravé boilery nebo tlakovky. Díra jak od špendlíku, ale zevnitř je to vyžrané rzí, ocel zevnitř vypadá jako kůže, poďobaná od neštovic. Dírka jak od špendlíku, ale nakonec jsem musel po vyříznutí dát záplatu 200X 200 mm. Ideální by bylo přitlačit na to měkkou gumu na ocelové destičce, a už se chystat na výměnu.

minato*
hodnocení

Shodou okolností jsme měli vodaře na baráku včera a jako naschvál to rupne den na to. Nové čerpadlo a tlakovku uvažujeme na leden příštího roku, kdy budeme mít vodaře konečně k dospozici, tak bych volil provizorium na cca 2 měsíce.

hodnocení

0x

Tady bych se jakéhokoliv flikování docela bál... snad bez tlaku použít nějakou pryskyřici? Do toho bych ale opravdu nešel.

hodnocení

0x

Tak to jsem řešil 3 měsíce zpátky já musel koupit novou protože mě rezivěla pod přírubou. To chce vypustit vodu demontovat a zjistit rozsah koroze jestli bude jen "špendlíková hlavička" tak to půjde COčkek zavařit ale obávám se že to bude prohnilé víc a výměna vás asi nemine

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. V těch stavebních bazarech mají opravdu různé věci, za různou cenu. Ale do tlakovek moc vidět není, tak i některé věci v různým stavu. Do ženský a do melounu prý není vidět, tak zkusit třeba poklepem?

petrvalyi*
hodnocení

0x

Provizorně se dá do dírky našroubovat vhodný vrut. Ale je to na vlastní triko, je to tlaková nádoba...

jabraka*

Také mě napadla podobná náprava.Pod ten vrut buď kapka epoxidu,nebo aspoň gumové tesněníčko.

JABRAKA

hujer123*
hodnocení

0x

Pokud se dokážete dostat do nádrže zevnitř, zkontrolujte jak vypadá okolí prorezivělého místa. Pokud je tam pevný materiál, zvětšil bych dírku vhodným vrtákem a prostrčil zavnitř ventilek na bezdušové pneumatiky. Pokud máte na čerpadle nastavený rozumný tlak do 0.3 MPa mělo by to oezenou obu vydržet.

minato*
hodnocení

Pokud bych se nedokázal dostat dovnitř nádoby, lze uděla opatření i z vnější strany? Např. použití měkké gumy a okolo nádoby ji pořádně stáhnout?

hujer123*

Pokud to máte jak přitáhnout,tak samozřejmě ano.

minato*
hodnocení

Lepidlo, gumová podložka a stažení ocelovými lanky kolem nádoby a zatím vše v pořádku, uvidíme zda to na nějaký čas vydrží :)

vaha

Měl jsem ten stejný problém.Opravil jsem to tak že jsem dírečku provrtal na 6,5 mm průměr a dal jsem tam šroubek s gumovými podložkami a tento provizorák vydržel rok do výměny vodárny.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Dírku bych v okolí očistil až na holý plech a pomocí tzv.tekutého kovu,což je vpodstatě dvojsložkové lepidlo,zalepil.Podle dostupnosti bych ještě místo zabandážoval např.sk-páskou.Lepidlo je dostupné v každé prodejně autopříslušenství.Dále bych neprodleně kontaktoval prodejce tlakových nádob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]