Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zahradních nůžek velkých na větve.

Od: martina30* odpovědí: 11 změna:

Čím vyčistit zahradní kleště na větve.Je psaný olej*nevi*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dobré rady na : ireceptar.cz/... dále na : loskutak.nova.cz/...

mechanicky očistit kartáčem od zbytků dřeva, případně použít roztok saponátu, omýt a osušit a nakonzervovat olejem...

martina30*
hodnocení

nakonzervovat olejem je časky proveditelné jak*smich*

Potřít povrch mastným hadříkem.

jabraka*
hodnocení

2x

Já je občas namočím do velké plechovky s ohřátým minerálním olejem-asi 70 st.C

JABRAKA

martina30*
hodnocení

*smich*a já jako ženská asi budu mít doma minerální olej*vtip*.Na mě musíte co domov dá*ua*

co je mastné, to nerezaví a nedře. takže použijte třeba olej na šicí stroje, ten by jste mohla mít. Dá se použít i sádlo, na tenoučkej film, to dokážete určitě, nebo máslo či olej na smažení, i to je mastné, jen má nevýhodu, že časem žlukne. ale tenoučká vrstva, co vrstva, minivrstvička nebo jenom film. nebo nějaká mastnější toaletní vazelína. Vzpomeňte si, co Vás naposledy naštvalo, když jste si s tím zamastila nějaký kus oděvu a použijte to. Žena si umí poradit...hodně úspěchů

martina30*
04.03.09 21:20
hodnocení

ok*smich**palec*

jabraka*
hodnocení

2x

Martino,pokud máte doma autíčko,je tu i olej.Probůh,jen ne sádlo ani rostlinné oleje.Ty obsahují nenasycené mastné kyseliny a za měsíc po rozkladu na vzduchu či bakteriemi dovedou vyžrat do kovu díry.

JABRAKA

martina30*
hodnocení

*smich*autíčko doma nemám,ale soused nějakej olej možná bude mít,ale mám doma,sádlo škvařené a olej olivovej a vazelínu...já už mám nové koupené ,ale mám půjčené od souseda,tak mu je musím trošku přepucovat;)

jabraka*

Martínko,soused určitě ženské neodmítne drobnou službu a věnuje na své nůžky trošku oleje na své nůžky.Určitě nepoužij sádlo,ani olivový olej ,ani vazelinu na ruce.Nejvýše červenou strojní vazelinu.

JB

hodnocení

1x

už v tom prvním odkazu píšou :

Zahradnické nůžky

Ostří nůžek koroduje vinou kontaktu s mízou a zahnívajícími zbytky rostlin. Po každém použití utřete ostří mastným hadříkem, tím odstraníte jakékoli zbytky a kov tak ochráníte. Abyste ostří sterilizovali a nepřenášeli případnou nákazu dál, otřete je roztokem s obsahem metanolu.

Já už jsem něco v mém věku na zahradě udělal, ale tyto dva články mě přesvědčily, že se ještě stále můžu naučit nebo dozvědět něco nového...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]