Nejste přihlášen/a.
Čím vyčistit zahradní kleště na větve.Je psaný olej
dobré rady na : ireceptar.cz/... dále na : loskutak.nova.cz/...
mechanicky očistit kartáčem od zbytků dřeva, případně použít roztok saponátu, omýt a osušit a nakonzervovat olejem...
co je mastné, to nerezaví a nedře. takže použijte třeba olej na šicí stroje, ten by jste mohla mít. Dá se použít i sádlo, na tenoučkej film, to dokážete určitě, nebo máslo či olej na smažení, i to je mastné, jen má nevýhodu, že časem žlukne. ale tenoučká vrstva, co vrstva, minivrstvička nebo jenom film. nebo nějaká mastnější toaletní vazelína. Vzpomeňte si, co Vás naposledy naštvalo, když jste si s tím zamastila nějaký kus oděvu a použijte to. Žena si umí poradit...hodně úspěchů
Martino,pokud máte doma autíčko,je tu i olej.Probůh,jen ne sádlo ani rostlinné oleje.Ty obsahují nenasycené mastné kyseliny a za měsíc po rozkladu na vzduchu či bakteriemi dovedou vyžrat do kovu díry.
JABRAKA
autíčko doma nemám,ale soused nějakej olej možná bude mít,ale mám doma,sádlo škvařené a olej olivovej a vazelínu...já už mám nové koupené ,ale mám půjčené od souseda,tak mu je musím trošku přepucovat
už v tom prvním odkazu píšou :
Zahradnické nůžkyOstří nůžek koroduje vinou kontaktu s mízou a zahnívajícími zbytky rostlin. Po každém použití utřete ostří mastným hadříkem, tím odstraníte jakékoli zbytky a kov tak ochráníte. Abyste ostří sterilizovali a nepřenášeli případnou nákazu dál, otřete je roztokem s obsahem metanolu.
Já už jsem něco v mém věku na zahradě udělal, ale tyto dva články mě přesvědčily, že se ještě stále můžu naučit nebo dozvědět něco nového...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.