Nejste přihlášen/a.
1x
Křečku,
Tyto typy se samozřejmě nové sehnat nedají.Já mám speciální krabici,kde mám tyto zásuvky,vypínače i tlačítka uloženy,ale jsou to vyřazené a použité.Rozhodně bych nedoporučoval takové používat,pouze nouzově.Mechanika už může být na hranici životnosti.Dnes se dají koupit typy,které se do mělkých krabic dají běžně použít.Vyměnit tedy celé.
JABRAKA
0x
Člověče, vykašlete se na to. Osobně si myslím, že je to hnus a ztráta času. Já si kupuji zásuvky a vypínače ABB - Tango v bílé barvě, dělají se i v jiných, není to žádná pálka, kupuju to po částech přes známého na IČo, ve velkoskladu, takže to mám levnější než v klasické prodejně a super
. Doporučuji to i Vám.
0x
Taky jsem je doma měl, ale už jsem všechny vyměnil za ABB. Staré mám doma zatím uložené, klidně mohu věnovat, ale vyměnit nové za staré? To je krok zpět. Jediné řešení je koupit ty nové retro (dělají se i ty nejstarší úplně kulaté), ty už klidně, ale počítejte, že cena je také minimálně jednou tolik, kterou mají mají klasické třeba zmiňované ABB
0x
Na internetu (Aukro, Bazos, Sbazar) se dají sehnat starší vypínače a zásuvky - nejčastěji z bouraček, ale občas i nepoužité. Krom toho si kupte technicky shodné vypínače a zásuvky z řady ABB Classic. Ty opravdu nejsou příliš vzhledné. Ovšem využijeme je jako "dárce orgánů". Jejich strojky jsou kompatibilní s následujícími typy vypínačů a zásuvek. Jejich výměnou tak získáte retro design, ovšem bez opotřebení časem a odpovídající současným normám.
Model 1974 - svým nadčasovým designem se hodí obecně do jakéhokoliv retro interiéru, s trochou štěstí i do "bruselského" stylu založeného na designu 60. let. Tento design je již dnes poměrně vzácný (obzvláště, pokud jej chceme bez škrábanců). Nepříjemnou vlastností je časté žloutnutí šedého krytu.
Model 1982 - Nejčastěji v hnědém nebo šedém provedení, ovšem vyráběly se i v dalších barvách (světle zelená, světle modrá, červenooranžová, žlutá). Svojí barevnou hravostí se mohou doplňovat i se současnými designovými interiéry. Více si však rozumí se stylem 80. let, který je trochu specifický (více kovového a skleněného nábytku, kontrast bílých stěn a tmavého dřeva).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.