Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupili jsme starý dům, ve kterém je skoro všechno v původním stavu. Až na elektroinstalaci. Tam jsou skoro všude nové zásuvky a vypínače. Vzhledově se nám moc nelíbí. Chtěli bychom tam dát tyto, které tam byly předtím. Bohužel nevíme, kde je sehnat.
Křečku,
Tyto typy se samozřejmě nové sehnat nedají.Já mám speciální krabici,kde mám tyto zásuvky,vypínače i tlačítka uloženy,ale jsou to vyřazené a použité.Rozhodně bych nedoporučoval takové používat,pouze nouzově.Mechanika už může být na hranici životnosti.Dnes se dají koupit typy,které se do mělkých krabic dají běžně použít.Vyměnit tedy celé.
JABRAKA
Člověče, vykašlete se na to. Osobně si myslím, že je to hnus a ztráta času. Já si kupuji zásuvky a vypínače ABB - Tango v bílé barvě, dělají se i v jiných, není to žádná pálka, kupuju to po částech přes známého na IČo, ve velkoskladu, takže to mám levnější než v klasické prodejně a super . Doporučuji to i Vám.
Taky jsem je doma měl, ale už jsem všechny vyměnil za ABB. Staré mám doma zatím uložené, klidně mohu věnovat, ale vyměnit nové za staré? To je krok zpět. Jediné řešení je koupit ty nové retro (dělají se i ty nejstarší úplně kulaté), ty už klidně, ale počítejte, že cena je také minimálně jednou tolik, kterou mají mají klasické třeba zmiňované ABB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.