Nejste přihlášen/a.
Není potřeba ani v rozích koupelny, ani ve sprcháči. Všude stačí spárovačka. Netuším, proč někteří lidé, od kterých jsi to zřejmě slyšel, cpou silikon všude, kde se dá. Na spáry je spárovačka, silikonem to udělá jen fušér, co si se spárovačkou neumí poradit.
radil - že to obkladači dělají silikonem je pro ně práce navíc. Spárovačkou je to pro ně jednodužší. Proč to asi dělají? Asi proto , že jsou profici. Používá se silikon stejného odstínu jako spárovačka. Skoro to nepoznáš.
Já osobně do všech rohů těsnící pásku ( gumovou bandáž) a 3x nátěr hydroizolací.
Než začneš říkat , že je někdo fušer , tak si o tom něco přečti , nebo můžeš někdy zajít se mnou na školení . Práce instalatéra , obkladače , topenáře vypadá jednoduše , ale můžu ti říci , že čím dýl to dělám tak tím větší mám z toho respekt. Ono totiž nezáleží na tom jak to vypadá v době předání , ale co za 10 , 20 let.
Buď rád, že nemáš vnitřní rohy - jednak je to hnusný, jednak se to blbě spáruje..
co se týká silikonu, tak ve sprcháči bych ho dal, ale mám vyzkoušeno, že nejlepší je zaspárovat spárovačkou všechno a pak tam, kde chceš silikon, tak přelíznout transparentním tu už hotovou spáru. Funguje to stejně jako jen zasilikonovaná,ale vypadá to výrazně líp..
Silikonové rohy se dělají tam, kde nemůžeme vyloučit "pohyb" jednotliuvývh styčných stěn. Tedy třeba při obkladu na umakartu nebo sádrokartónu. Ve zděném sprcháči je to zbytečná práce...
hop - většinou se sprchové kouty dostavují již do stávajících zdí. Málokdo při hrubé stavbě už řeší sprcháč a provazuje ho se zdí. Dle mých zkušeností po stavbách se z velké většiny ( aspoň tady v mém okolí ) toto řeší ytongem , yporem , qporem. Tyto nové materiály většinou pracují jinak , než ty které tam už nějakou dobu jsou . ,,Sesychají" . Proto si dovoluji nesouhlasit s tvojí poslední větou. Přeji pěknou neděli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.