Nejste přihlášen/a.
Zdravím, určitě to všichni znáte, ať koupíte obuv skoro kdekoli časem se dělá "žralok"
Koupili jsi dcerce na zimu kozačky, a protože jako většina obyvatel si nemohu dovolit boty za 3000, skončili jsme někde u stánkařů. A protože oprava mě bude stát méně nervů než dohadování s těmito lidmi, opravím to sám, pokud najdu vhodné lepidlo.
podvědomí mi říka, koupit nějaký "ševcovský LEP ", ale nedokážu na nic narazit. Protože nejde o lepení dvou ploch k sobě, ale podrážky a té části nad tím, nejde o dotyk celých 100%, ale jen okraje a zbytek se nedotýká. LEP by měl vyplnit mezery 1mm kde není přímý kontakt.
Podle mě by to mělo být pružné,hlavně lepivé a odolné vodě. Budu zkoušet speciální chemopren, ale moc naděje na uspěch v tom nevidím.
prosím poradili byste mi něco lepšího? Nebo kde to koupím a jak se to jmenuje?
děkuji
Existuje "Chemoprém Extrém" a "Chemoprén Obuv" a s oběma mám velmi dobré zkušenosti i co se týká lepení bot. Nicméně je to kontaktní lepidlo, tj. plochy se musí dotýkat; nefunguje to jako tlustá vrstva na vyplňování "dutin".
Nicméně každý si musí sám spočítat, jestli si koupí drahé ale solidní boty, co vydrží několik let, nebo levnou obuv na jednu sezónu. Jedno i druhé má svoje výhody i nevýhody. Ale nemůžeš chtít výrobek, který je současně levný a trvanlivý.
Jen bych doplnil, že píše pro dceru. Takže na víc než jednu sezonu je nechtěl. Jednak jí za rok nebudou, druhak doba že i ženský chodily v botech několik let je už pár desetiletí pryč.
Co se týče chemoprénu, tak tam já moc dobré zkušenosti nemám. Aby fungoval, je potřeba dokonalého vyčištění, poměrně velké plochy a vysoký tlak při lepení. Ani jedno se většinou u špičky boty od ťamanů s šizenou podrážkou nedaří docílit.
Když už musím něco takového dočasně zachránit, tak to vezmu skundovým lepidlem, nešetřím, natřu každou styčnou plochu, hodně tlačit a klidně i postupně na několikrát otvor zavírat. Pozor, nesmí ukápnout na viditelnou část povrchu, raději oblepit páskou. Chemoprén se dá sloupnout, sekundové lepidlo jedině i s kusem koženky.
No vidíš, a mě zase nedrželo sekundové lepidlo (teda drželo opravdu fest, dokud se s botou nehýbalo. Ale při namáhání za pohybu nevydrželo.)
Vteříňáků je strašně druhů. Nejen to co se prodává v sámošce u pokladny za pár korun (a co lepí hlavně prsty k sobě a pak už skoro nic), ale jsou i speciální s různými vlastnostmi - extra silné, extra husté nebo naopak řídké, pevné i trvale pružné, průhledné i černé, neleptající polystyren...
Chemopren, jak uz tu padlo.
je doolny proti namahani a hlavne castecne pruzi, takze nevadi chuze apod. Chce to trosku si s tim pohrat, zalezi na tvaru boty ale dobre funguji kolicky na pradlo, ktere k sobe podrazku a spicku pridrzi, nebo obout a nechat dcerku hrat si na capa udrzi slepeny i pres zimu, bahno, vodu (odmitla jsme se vzdat svych oblibenych traktorek ke konim, takze chemopren mam otestovany opravdu v extremnich podminkach.)
a verte neverte, mam od tamanu par bot puvodne "jen tak na litani" a drzi uz treba patym, sestym rokem. Holt to chce peclivost pri vyberu, pohlidat prositi ne jen lepeni podrazky, kouknout se na svy a tak. Preji hodne stesti!
No já mám taky s chemoprenem dobrá zkušenosti, ale u obuvi mi to moc nefunguje. Sekundové lepidlo ve vodě povolí, to muže fungovat na letní sandálky na přilepení kytičky. Tak budu věřit, že se ten "extrem" vyplatí. Pak mě napadlo zavolat do opravi, tam mi řekli, že LEP existuje, ale nikdo mi ho neprodá. Opravá bot 300 kč, což se nevyplatí. ANO, jedná se o děti a opravdu pokud vám ve věku 13-16 let nerostla noha, tak mojim holkám ano. Když to vydrží 2 sezony, tedy přesně 18 mesíců, jsem rád, že z toho nevyrostly.
ok, diky za nazory, kdybyste na něco ještě přišli, prosím napište.
Vezměte skleničku od přesnídávky, běžte do zapadlé opravny, dejte gruzínskému ševci stovku (tolik vás stejně bude stát nejmenší tuba chemoprénu) a on vám odlije ten jejich ševcovský pop a máte to na 10let.
Jinak ten chemoprém je taky dobrý, boty drží, mám to dostatečně vyzkoušené. Máte větší děti, vám kolíčky na prádlo, jak tady někdo uváděl nebudou na botky stačit. Po zalepení přeložte přes lepený spoj igelit a zatižte do rána nábytkem (třeba pod nohu od stolu). Svěrák je lepší ale ten každý doma nemá . Sekundové lepidlo nebo Patex nekupujte jsou to jen vyhozené peníze.
Tady jsou vychvalovaná lepidla nové generace,ale ty neznám.
Příště bych nešla na tržnici, ale do normální obuvy - s cenou 3 000 přeháníte. Dětské boty do 1000 seženete vpohodě a to i ty lepší. Nevím aktuální ceny dětských kozaček (vysokých), ale dámské levnější do 1 000 vpohodě.
Boty ze stánku jsem taky měla - vždy narozdíl od kvalitních bot protehly i když byly impregnované.
Žralok se mi nikdy nepovedl.
Jinak lepení mi příjde nevzhledné, i když nakonec lepidlo zprůhlední. Hodně štěstí při opravě!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.