Nejste přihlášen/a.
Prosím nějakého šikovného instalatéra či domácího kutila o radu. Mám v koupelně nástěnnou baterii, která je volná (na první pohled to není patrné, ale při pokusu zvednout páku a pustit vodu se celá baterie cca o 1 cm nadzvedne, což mě štve, byť to samozřejmě až tak moc nevadí). Instalateřina mi nic neříká a nerad bych tam něco pokazil, proto prosím o radu, jak se to dá dotáhnout či nějak utěstnit. Jinak úplně stejně je volné upevnění přívodní hadice na vodu k pračce, které se také v místě kontaktu se zdí chvěje víc, než se mi líbí. V bytě bydlím krátce a co s tím předchozí majitel prováděl, netuším.
Za každou radu moc děkuji.
Adam
Zkuste udělat a vložit sem nějakou fotku.
Možná máte vodu po nějaké amatérské rekonstrukci, kdy je baterie namontovaná rovnou na koncovky na plastových trubkách, bez nějakého dalšího upevnění ke zdi. Pod baterií by správně měl být kusy, kterým instalatéři říkají nástěnky. Nástěnka je takové jakési koleno, které se ke zdi připevní na šrouby. Možná že právě tyto kousky vám chybí.
Zeď je cihlová, v domě starém cca 10 let (čili až bude zase někdo nadávat na kvalitu panelových domů, tak ono to dnes očividně není o moc lepší). Fotky udělám o víkendu, kdy chci vypnout vodu a trochu se na to za světla podívat. Osobně si také myslím, že tam něco chybí a jen to někdo opatlal silikonem, aby se neřeklo. Každopádně prozatím děkuju za radu.
Pokud by koncovky pro baterii byly zazděné,určitě by se nemohly pohybovat.Spíše je případ podobný bytovému jádru,kde je připojení řešeno ze stoupačky propojovací průchodkou.Ta by mela být zajištěna kontramaticí zevnitř stoupačky.Vše by šlo docela dobře zajistit i zapěněním konstrukční pěnou,pokud to někde neteče.
JABRAKA
Pokud je zeď cihlová a voda v PPR ( šedý plast) tak pravděpodobně budou špatně zasádrované nástěnky. ( nástěnka je plastové kolínko s takovýma křidýlkama a vevnitř je vlisovaný kovový závit.)
Jak bych to řešil já . : Tužkou bych obkreslil chromovou krytku za baterkou. Odmontoval baterku . ( napřed si ale musíš obstarat nová těsnění za baterku . Aspoň 4 - kdyby se napoprvní nepovedlo) . Pak bych vzal starý šroubovák - malý a kladívkem bych pomocí šroubováku pomaličku uštipoval po milimetrech obklad abych se dostal na nástěnku . Pozor - musíš končit tak 1 cm před obkreslenou krytkou. No a pak nástěnku přesádroval. ... levnezbozi-vsehodruhu.cz/...
Pokud bude nástěnka hodně volná musíš si tam před sádrováním natočit baterku bez krytek , aby jsi zajistil že to budeš mít zasádrovaný přesně v rovině.
instalátáre tvá rada je velmi dobrá já bych to ale pouze odvrtal opatrně kolem uvolněného plastu a dírkama tam vytlačovací pistolí natlačil chemickou kotvu . Při sádrování je potřeba to výc navlhčit a mít díru větší a důkladně tu sádru vtlačit dovnitř .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.