Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehozená fáze vs vypalení herní konzole

Od: martin14* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně reklamace.. Bydlíme s přítelkyní v družstevním bytě a v rozvodné krabici na chodbě byla prozená fáze,takže jsme měli v obýváku fázy v právo a na kolíku a nulák v levo. Vypálilo nám to herní konzoly,tv, a 2*nabiječku od notasu a jednou noťas. A tím bych se chtěl zeptat kdo mi nahradí škodu a zda jestli mám nárok vůbec na zaplacení.. "myslím si,že než jsme se sem nastěhovali mělo družstvo nebo jejich elektrikář zkontrolovat zda je vše ok,takže by za to měli zodpovídat " Moc děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zjistit která firma prováděla opravu podat stížnost a žádat náhradu škody u známího na baráku předělával čez přívod do baráku přehodil fázi a jemu to zničilo skoro veškerý elektro v domě -lednici televizi pc atd navíc se schodou okolností jeho mladá válela ve vaně tak si užila kapku el. masáží naštěstí se nic nestalo byla jen v šoku

čez reagoval rychle nechtěl aby se to rozmazávalo a veškerou škodu uhradil

martin14*
hodnocení

Nám probijelo topení kolikrát sem dostal šlupku..k tomu máme ročního syna ten se ale nastesti nedotkl

Tak je to zkusenot pro priste. Kdyz cokoli probiji, tak je to spatne a musi se hledat pricina. Drzim Vam palce, at dostanete penize zpet.

hop®
hodnocení

1x

Pokud je fáze na kolíku, je to vždy velký průšvih. Někdo to zapojil blbě a někdo neudělal revizi. Kontrola měla proběhnout nikoli před vaším nastěhováním, ale už po instalaci nebo rekonstrukci elektřiny. Nevím přesně, kde byla fáze přehozená ani kdo ji mohl kdy přehodit. Je asi důležité, jestli byla fáze nesprávně zapojena třeba při celkové rekonstrukci elektřiny v domě nebo ji omylem přehodil bývalý nájemník přio nějakém kutilství...

koudy*
hodnocení

0x

Myslím že to,že byla fáze napravo a na kolíku zničení nezpůsobilo.Konzole ani napájení noťasu nemají třížílové připojení takže je jedno jak se zastrčí zástrčka do zásuvky.Problém byl asi někde jinde...přepětí,nějaká špička v síti...Nehledě na to že to zapojení bylo životu nebezpečné.

doplněno 27.11.13 11:41:

Problém taky mohl být jestli máte třífázové připojení v bytě a byl třeba odpojený PEN (zelenožlutý vodič) někde v rozvaděči.To taky nadělá paseku s elektronikou

martin14*
hodnocení

No právě že notas a konzoly mám 3žilově ale tv ne ta je 2žilově.. jakmile jsem připojil konzoly k tv "přes HDMI kabel"a zapl tak se to vypalilo

koudy*

Vypadá to že může být problém s tím PEN nebo PE vodičem.Záleží jak staré ty rozvody jsou.Sehnal bych nějakého nezávilslého revizáka,ten to přeměří a měl by být schopný napsat i nějaké vyjádření které by mělo být směrodatné pro pojišťovnu.Určitě na to nevolat toho co to zprasil...

daniell*
hodnocení

0x

zavolejte si nějaké dobrého elektrikáře a popiště mu problém snad něco najde, to že je fáze v pravo na místo v levo by nemělo mít vlilv (je zažitím pravidlem že se dává nalevo) ovšem četl jsem i studii o tom že to problémy některým zařízením způsobyt může ... s reklamací mate jen minimální šanci je to závada způsobena "špatným užíváním- užíváním v rozporu s manuálem" na to se záruka nevztahuje ...

Fáze byla vpravo (to není problém) A NA KOLÍKU!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]