Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl dotaz ohledně opravy špalet po výměně plastových oken.
Přesněji řečeno se chci zeptat,jak mám zadělat škvíry abych vytvořil oné špalety, a zároveň mi to co nejvíce těsnilo.Mám tedy na výběr dvě možnosti,a chtěl bych to odborněji prokonzultovat.
1.) možnost je,ze zmíněného obrázku vzniklé díry dopěnovat pěnou,a následně zaříznout k okraji špalety,a lehce doplnit maltou v rozích,a na to dát polystyrén dle jmenované tlouštky podle požadavku špalety.Na to perlinku lepidlo..atd..
2.) možnost je,chybějící materiál celý dozedničit,abych dostal výchozí základní špaletu,a na tu také dát polystyrén,či podle latě to dohodit celé k rámu okna, a polystyrénem se vůbec nezabývat.A mít tedy špaletu čistě dohozenou maltou.
Dále také jsem uvažoval o vnitřní těsnící pásce mezi zdí,a špaletou.Která tam není,a asi bude potřeba,jelikož z venkovní strany není zed domu zateplená.
Má otázky by tedy směřovala,co si myslíte že je z hlediska tepelnějšího lepší..zda dopěnovat díry rámu okna v rozích,těsnící páska,a polystyrén...
Nebo jen to celé dozedničit podle latě,a vytvořit špaletu bez zásahu polystyrénu a pěny?
Jak je vidět z obrázků,jedná se o místnost,přesněji řečeno o přístavek.Který byl vytvořen z rámu,a na to pobit lisovanými deskami,a to celé nahozené.Jak je vidět z fota.Proto bych se rád poradil,jak u toho materiálu vytvořit špalety,které by měli dobré účinky proti úniku tepla.
Moc děkuji všem,kdo poradí a odpoví. S Pozdravem Daniel.
doplněno 27.11.13 10:53:,,Oprava v nadpisu,, Oprava špalet po výměně oken.
Tyto škvíry jsem si dokončil následovně.Ze zbytků polystyrenových kazet jsem nařezal proužky o šířce o málo větší,než je mezera kolem zapěněného okna.Pěnu jsem do hloubky 1 cm vykrájel a nahradil páskem z polystyrenu,ten jsem vlepil akryltmelem.Akrylem jsem dokončil i rovinu až k plastovému rámu.
JABRAKA
Máte na výběr několik možností.
Díry v pěně (po klíncích nebo vymezovacích podložkách dole) dopěnit.Přebytečnou pěnu oříznout dle rámu a nyní je vícero variant.
1.špalety dohodit maltou (jádrová a štuk či sádrová filcovatelná)
2.na špalety pkd jsou rovné nalepit pásku polystyrenu (nej.asi pěnou) na rám APU lištu s perlinkou a rna rohy osadit plas či alu rohy opět s perlinkou a na to celé stěrku lepidlem a poté štuk.
3. šlo by špalety prohodit termomaltou a poto naštukovat.
V rpvní i posledním lze také použít apu lišty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.