Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se měří přístrojem únik plynu?

Od: yamona* odpovědí: 4 změna:

Měla bych prosbu o váš názor. Dnes mi opravoval kamna waw plynař, kterého jsem podle reakcí podezírala z toho, že oprava se mu příliš nezdařila a snaží se pouze vyinkasovat peníze a zmizet. Po zapnutí wawek jsem ho požádala, aby je "změřil", že nikde nic neuniká.

Měl přístroj, který jsem našla na těchto jl-elektra.cz/... stránkách, GI-03M . Při samotném měření, kdy přístroj přikládal na různá místa, aby mi dokázal , že je vše v pohodě, svítila POUZE zelená kontrolka PROVOZ.

Ptala jsem se, zda by neměla svítit i ta dioda označená - 0

Řekl, že ne, že přístroj měří takto, a žádný únik tam není. Na stránkách ale je i návod k použití. Je velmi krátký, prosím, koukněte... jl-elektra.cz/...

Podvedl mě, že? Přístroj v tu dobu neměřil...

Večer jsem mu volala, že plyn je tam cítit opět. Přijde se na to opětovně podívat. Už mu nevěřím...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
"Při samotném měření, kdy přístroj přikládal na různá místa, aby mi dokázal , že je vše v pohodě, svítila POUZE zelená kontrolka PROVOZ." Abyste se přesvědčila o správné funkci měřáku, nechte jej napřed přiložit k puštěnému plynu na sporáku (nezapálenému). Měřák by na to měl zareagovat.

jabaryk
hodnocení

0x

Úplně jednoduše. Vemte kelímek, do něho dejte něco co hodně pění, jar, mýdlo, pak trocha vody. Vemte štětec, promíchejte to...aby vám to udělalo pěnu, a tupírujte s tím spoje. Když se vám začnou dělat řetízky na plynovém spoji, tak je zde uník. Pokud ale na spoj nanesete pěnu (tupírováním) a nic se nebude dít, tak je to OK.

Ten přístroj jsme kdysi používali ale vždy jsme to kontrolovali ještě tou starou dobrou metodou, formou mýdlové vody.

Po zapnutí by měl přístroj nahlas pískat a po pár sekundách přestat. Pak by měl indikovat množství plynu. Pokud je ho moc, začne opět pískat. Buď ho má pokažený a nebo neměl zapnutý.

hodnocení

0x

Ten přístroj takhle funguje. Když najde plyn, tak pronikavě píská. Čím více toho plynu je, tím hlasitější je pískot. Takhle nám fundovaný plynař provádí revizi. Jednou jsem volala pohotovost do sklepa. Ten pískot je hodně pronikavý. Nebojte se, máte to vpořádku. Ta mýdlová voda je dobrá pro váš klid, protože do plynu přidávají nesmírně zapáchající látku. Kdyby plyn sebeméně unikal, určitě byste to ucítila.

"...určitě byste to ucítila..."
"...jsem mu volala, že plyn je tam cítit opět..."
No právě o to tazatelce jde..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]