Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyvrtat díru- není přístup

Od: zajda888® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,
jsem trošku nešikovný řemeslník,potřebuju vrtnout otvor a nastal problém.
Kancelářský stůl,v levé části tři šuplíky nad sebou,přístup ke stolu zleva není možný,pouze z pravé strany šuplíků.
Chci vyvrtat otvor skrz,zleva doprava,přes kostru stolu,přes šuplík.Otvory musí být přesně proti sobě.
Zprava je hotovo,levá díra v šuplíku taky hotová,jenže jak vrtnout díru zleva do stolu?
Zleva není dost místa a když je šuplík zavřený,tak do něj ruku nedám.Stolem nelze pohnout či jej pootočit.
Poměřit podle šuplíku a přenést na stěnu stolu?
Nebo jiný nápad?
Moc díky za tip,jak jsem psal,tyhle práce nejsou pro mě...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

možná by bylo nejjednodušší vyrobit imitaci šuplíku s přesně odpovídajícími rozměry, která bude mít díru do dna. Tou dírou označíte polohohu otvoru na kostře stolu, vytáhnete imitaci a díru vyvrtáte. Při troše pečlivosti se nemůžete minout.

hodnocení

figurek: vyrobit imitaci šuplíku,když mám problém vrtnout čtvrtou díru...?

To by asi neklaplo,ale i tak díky za nápad.

hujer123*
hodnocení

2x

A co skrz vyvrtané otvory prostrčit tyčku vhodného průměru s koncem namočeným v barvě a na levou stranu stolu obtisknout značku?

doplněno 26.11.13 16:27:

Nebo ještě lépe zbrousit tyčku do hrotu a po prostrčení otvory do ní ťuknout a udělat si důlek pro vrták.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jsem to pochopil, tak bych si zkusil sehnat delší pevnou tyčku, která by šla prostrčit otvory při zavřeném šuplíku. Její konec namazat (ušpinit) křídou, fixem nebo tuhou a prostrčit z pravé strany. Uvnitř bude problém najít tu dírku v šuplíku, ale pokud se to podaří, tak dorazit až k vnitřní stěně stolu a tyčkou otáčet. Potom tyčku vyndat, vyndat šuplík a do toho bodu označeněho tyčkou vrtat čtvrtý otvor. Zdravím!

doplněno 26.11.13 16:19:

hujer123 - byl jste rychlejší. Já jsem se moc rozpovídal.

doplněno 26.11.13 16:40:

zajda888 - to víte, bude to trochu náročnější na trpělivost. Já si pomáhám použitím sprostých slov .

hodnocení

hujer,ben: jo,takhle nějak jsem to taky zamýšlel,jenže spíš než díru v šuplíku na levé straně chytnu nejdřív jen stěnu šuplíku a došmudlám ten šuplík zevnitř,než tu díru najdu...

Ale asi nic jiného nezbude.

hujer123*

Použijte barvu, která se dá snadno smýt. Třeba nějaký akryl ředitelný vodou.

luke237
hodnocení

0x
Snad jsem ten tvuj popis pochopil spravne. V kterem z tech supliku ma byt ta dira? Jestli to nema byt v tom uplne nahore, tak to muzes zkusit nasledovne:

1. vyndas vsechny supliky nad suplikem, ve kterem ma byt dira
  2. vyklidis/vyprazdnis suplik, ve kterem ma byt dira
  3. dirou po uvolnenem supliku (uvolnenych suplicich) nad suplikem, kde ma byt dira, strcis do supliku, kde ma byt dira, ruku s vrtackou a dostatecne dlouhym vrtakem a vyvrtas diru skrz na skrz z vnitrni strany supliku az do vnejsi strany stolu *frajer*
hodnocení

Je to bohužel šuplík úplně nahoře...

doplněno 27.11.13 08:53:

Problém vyřešen.

Pomohla stará měrka oleje do auta,na konci jsem zašpičatil,do šuplíku baterka,pohled zvenku dírou na pravé straně,vycentrování hrotu měrky,zápich hrotu do dřeva.

Díky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]