Nejste přihlášen/a.
Prosím potřebuji poradit jak mám odstranit flek od lihového fixu na linoleu.
Děkuji T.
Zkuste ředidlo S 6006. Ale opatrně, protože tato metoda je dost drastická, ať si nepoškodíte barvu na linoleu. Postupujte kousek po kousku jako pyrotechnik. Vezměte papírový kapesník, mírně jej navlhčete kapkou ředidla a opatrně skvrnu stírejte.
Nevím, co je Vám na tom k smíchu. Pokud je skvrna čerstvá (pár dní), jde to lihem umít spolehlivě. Pokud je ovšem starší, pomůže jen ostrý nůž.
doplněno 26.11.13 10:24:Z některých tvrzených materiálů (z lina nikoliv) to jde dokonce i po létech.
Ano je to tak. Pokud se jedná o neporézní ale hladký materiál jako je lino, jde to dobře lihem a hadříkem. Problém je pokud se "zažere" dovnitř materiálu.
Mně se podařilo asi 14 dní zažraný lihový fix odstranit z lina v dekoru dřevěné podlahy z prken obyčejným Savem. Vzal jsem odličovací tampóny, položil na skvrnu a zalil Savem. Nasáklé tampóny zajistí dlouhodobé působení a pak už stačí jen trpělivost, já to sundal cca po 15ti hodinách a bylo čisto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.