Kuchyňské nože

Od: Datum: 26.11.13 09:33 odpovědí: 4 změna: 26.11.13 19:58

Váhám mezi:

1) Sadou nožů Fiskars za 1300Kč - http://www.garteko.cz/fiskars-857379/

2) Řeznickými (kuchyňskými) noži značky Mikov s 20% slevou - http://www.mikov.cz/cz/67-noze--nozirske-vyrobky.html

Řeznické nože značky Mikov jsou vyrobeny z materiálu nerezová ocel 425, což by mělo zajistit tvrdost 55-58HRC. Fiskars mají tvrdost 56HRC.

Fiskars jsou reprezentativnějšího vzhledu, jsou t잚í, za to s Mikovem je spokojena většina řezníků, která ho používá.

Mám dilema. Fiskars nebo Mikov?

Za případnou reakci děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.11.13 10:49
avatar

Fiskars je vynikající - mám již řadu let dva nože a dvoje nůžky. Jsou skvělé a hlavně drží ostří. Doporučuji!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fribble*
Datum: 26.11.13 13:21

Fiskars lépe drží ostří, ale Mikov jsou praktičtější do ruky (řezníci ví, o čem mluví) a jdou snadno obtáhnout na ocílce. Za mne Mikov.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vitaros*
Datum: 26.11.13 14:03

U sady Fiskars se dubluje kucharsky nuz s nozem santoku (vetsina profesionalu pouziva bud jeden nebo druhy). Chybi zase filetovaci nuz. Ve sve podstate ne 99% standardi prace v kuchyni (kdyz nebourate maso), potrebujete velky kucharsky nuz okolo 24 cm, nuz na chleba, filetovaci nuz a nuz na zeleninu okolo 14 cm sekacek ocilku. Hlavni - kucharsky nuz by se nemel prohybat a me by v ruce "sednout" (je to o pocitu), mokre drzadlo neklouzat. Na nem nesetrit. Spicka je od Zwilling, Wusthof a japonci.(vyrabeji i economy typy),. Dreisser, KDC Sedlcany, Victorinox...slusny stred. HRC od 55 do 58 je vpohode. Nedavat do mycky, nerezat na skle , porcelanu, kovu.... U nektrych japonskych nozu neni jadro nerez (lepsi brousitelnost i rezivost), ttn. zvlastni zachazeni. Je to investice na leta a kvalitnim ostrym nözem minimalizujete zraneni.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vitaros*
Datum: 26.11.13 19:58

Ted jsem se dival na Mikov. Klasicky, nejvice pouzivany, kucharsky nuz slabota staci porovnat s KDS Sedlcany Kings Row. Kucharskym nozem musite dokrojit po cele delce cepele, a prsty by nemely zpusobit, ze nedokrojite! Nejlepe by melo byt ostri po cele delce cepele (nektere noze maji u rukojeti tupou patku nebo dokonce strenka je sirsi nez cepel !). . Na pecivo staci levny nuz s vlnitou cepeli, u tohoto noze o nic nejde. (sam vpohode roky pouzivam Tescomu). Filetovaci musi být pruzny a delsi. Prekvapive vyuziváme malý zubatý nůž "na rajcata" od Victorinoxu . Argument, ze reznici hodne pouzivaji Mikov, je jednoducha- protoze tady dobu nic jineho nebylo. Fiskars je sekyrkarska firma. Pro mne ma dobry pomer cena/ vykon Victorinox (v testech konkuruje mnohem slavnejsim/ drazsim nozu Kershaw, Fallkniven, Al Mar) . Kdyz uz musim volit z tech dvou - jasne Fiskars. Ukladat do spalku, na magnetickou listu, ted jsou takove designove stetickove spalky.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.