Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání betonové podlahy

Od: nymo odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, poradíte mi prosím někdo? Potřeboval bych vyrovnat starou betonovou podlahu. Místnost 4x4m. Podlaha kolem zdí je ve váze, ale směrem ke středu místnosti je beton asi o 50mm níž. Existuje nějaký rozumný způsob jak to dorovnat, aniž bych ji musel navýšit po okrajích? Nechce se mi investovat 5000 do spec. nivelačních stěrek. To by mě vyšla zbiječka a potom funglovka levněji:) Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, pravděpodobně byl uprostřed kanálek... Dorovnat podlahu lze dalším betonem a srovnání jeho plochy pravítkem (vodováhou). Nakonec plochu vyrovnat samonivelačkou, která dořeší eventuální nepřesnosti. Náklady do tisícovky i s pivem...

hodnocení

0x

Ale to je málo informací na určení postupu a vhodnosti materiálu.

Je rovnoměrné klesání? Spěcháte na technologický postup? Doba zrání betonu, jak radí strýc, Vám to prodlouží. Vhodná je samonivelační hmota NA 420 z firmy basf-sh.cz. Cena 174 Kč za pytel + DPH ale je to ceníková cena, to znamená, ještě sleva. Můžete použít i levnější, ale bacha na maximální tloušku. opět čekat na vyschnutí a podobně. Samozřejmost je penetrace!

nymo

Dobrý den, klesání je rovnoměrné a postupné. Podlaha je v domku u kterého pomalu končím rekostrukci a stěhování plánuji červenec-srpen. Takže by mi nevadilo případné delší zrání. Po srovnání na ni dojde položit dlažba.

Pak by možná stálo za zvážení použít pytlovaný beton. Stále penetrace!

Pak větší vrstvu lepidla. Ale to je na zvážení a počítání co se vyplatí.

nymo

Díval jsem se na tu NA 420 a vypadá to, že by to mohlo jít. Akorát je trochu problém, že ji nemají vkaždých stavebnimách. Pokud se mi ji nepodaří sehnat tak zvolím možnost betonu a lepidla. Děkuji mockrát za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]