Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC - Typ vypouštěcího ventilu

Od: honza41* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, ulomilo se mi tlačítko na vypouštěcím ventilu (viz obrázek), bohužel se mi nějak nedaří dohledat, jaký je to typ, případně jak ho lze nahradit. Našel jsem nějaký seznam možných typů, ale vypadá to, že to není ani jeden z nich.

http://www.falcon-jihlava.cz/ poradte.cz/...

Je nějaká šance, že seženu náhradní díly na svůj typ, nebo bude potřeba koupit celou novou nádržku? Případně jaké parametry musím zjistit? Předem díky za všechny odpovědi.

WC - Typ vypouštěcího ventilu
WC - Typ vypouštěcího ventilu #2
WC - Typ vypouštěcího ventilu #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

2x
na spodku nadoby jsou 2 10matky ty povol a sundej celou nadrzku , vykoukne na tebe zespod velka plastova matka povolenim sundas zbytek toho ventylu. Kup jen novej napoustak, je mozny ze bude na ten spodek pasovat pak bys to rozebirat nemusel
humbucker*

Ahoj. Jen bych lehce doplnil. Ten odtokový ventil je vypůšťák a napůšťák je to modré na pravo. K různým nádobám jsem viděl různé vypouštění a mačkací, nebo tahací tlačítka se taky dají tak různě sehnat. Některé to vypouštění může stát i 20-340 Kč. Náhradní díly, když se dají sehnat na tu kterou věc příjdou na 60-80Kč. Je na každém majiteli-uživateli jak si tu věc zainvestuje.

doplněno 03.12.13 23:09:

Sorry 200-340 Kč.

honza41*
hodnocení

Díky, takže chápu správně, že náhradní díly nemá cenu shánět, ale mám koupit rovnou celý vypouštěcí ventil? Co se týče toho pasování, odkud mám vzít ty podstatné rozměry? Hádám, že musí sedět dole průměr, potom celková výška a zdvih tlačítek?

hodnocení

2x

Vezměte sebou tyhle fotky, ve foťáku, v mobilu a v železářství vám poradí. Celý ventil stojí něco málo přes 100 kč a je na mnoho let klid.

pfpetr*
dulezity je jen ten prumer diry v nadobe ale jeste se me nestalo ze by se nejaky nevesel . Zdvih se da doladit ten neres

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]