Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně nasadit termostatickou hlavici

Od: robobo odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, máme v bytě etážové topení s kombinovaným plynovým kotlem. Teplotu vody v topení mám nastavenou na standartních 60. Zdá se mi, že radiátory topí málo. Několikrát jsem je odvzdušňoval, ale nepomohlo to. Nevím tedy jestli není problém v termostatikých hlavicích, jestli jsou správně nasazeny. Po sundání hlavice je na ventilu zelené kolečko a na něm čísla 1-7 a N. V jaké poloze má být hlavice vůči ventilu aby byl v topení nejvetší průtok? Díky za odpovědi

Jak správně nasadit termostatickou hlavici
Jak správně nasadit termostatickou hlavici #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pletete dohromady dvě věci..

Termostická hlavice zavírá a otevírá ventil podle nastavené teploty a zpravidla je lhostejné jak je na tělese ventilu našroubovaná.

To co vidíte, tedy "kolečko s číslicemi" slouží k nastavení hydraulického odporu daného ventilu.

Nejčastěji "N" znamená plně otevřený ventil (tedy minimální hydraulický odpor) a 1 pak nejvíce seškrcený ventil (největší hydraulický odpor).

Optimální průtok tělesem se tedy neseřizuje termostatickou hlavicí, ale právě tím "kolečkem" s číslicemi.

buss
hodnocení

0x

Podívejte se na typ ventilu a na intu určitě najdete jeho popis, vč. manipulace s ním. O svém to mám stažené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]