Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení vypínače v krabici

Od: lajk* odpovědí: 7 změna:

Doma opravuji elektroinstalaci a v krabici mám tři vodiče zelený, modrý , hnědý a z vypínače vede šedý černý a hnědý - jak je mám v krabici mezi sebou propojit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

V krabici je mezi sebou propojovat nebudeš.K vypinači přivedeš hnědý a ten bude jako hnědý pokračovat přes vypínač dál ke světlu.Ostatní budou přes krabici průběžné.

JABRAKA

hodnocení

0x
Nick měl být výstižnější - laik! Nedostatečné informace, chybí popis všech vodičů.
A nejlepší bude zavolat si někoho, kdo tomu rozumí.
Slepé střevo si budete také opravovat sám?
doplněno 23.11.13 13:06: To nejsou vypínače, ale přepínače. Potom těch drátů by mělo být v krabici více, předpokládejme, že 3 jsou přívod, 3 jdou na světlo, a dvakrát 3 z přepínačů. Nebo také jen 2 mezi přepínači plus 1. Ovšem může to být úplně jinak, podle toho, jak a kam jsou připojeny/propojeny přepínače a světlo.
Nedostatečné informace. Kupte pár piv a volejte elektrikáře. Než je dopijete, bude hotovo.
doplněno 23.11.13 14:07: Normální vypinač má 2 šroubky, lustrový vypinač má 3 šroubky a dvojitou páčku.
Že nesedí popis barev s nákresem, to nevadí. Ale to zapojení "vypínače" je nelogické, nepochopitelné. A chybí mi tam dráty do světla! A jak vypadá zapojení toho druhého vypínače? Ty třikrát 2 dráty stejné barvy jsou opravdu spolu zapojené pod šroubky?
lajk*
hodnocení

ne je to normální světelný vypínač, žádný přepínač. Domnívám se že ABB Classic. Omlouvám se v krabici jsou 2 hnědé spojené Wago svorkou a do té příjde nějaký z těch tří co vedou od vypínáče a stejně tak se zemnicím a nulákem.

Nejjednoduší to bude popsat obrázkem

Zapojení vypínače v krabici
lajk*
hodnocení

omlouvám se vypadá to takto ty druhé od vypínače vedou k druhému vypínači

Zapojení vypínače v krabici #2
111®

hnědej je přívod k vypínači přijde na hnědý a černý a šedý jsou odchody ke světlu. Na to aby to šlo zapojit správně je tam nějak málo drátů od světla. To se musí nakreslit celé , včetnš modrého a žlutozeleného ke světlu, Ty vezmete kde?

lajk*
hodnocení

To co je nakreslené je celé ty modré a žlutozelené tam jsou v tom obrázku ... vedou nejspíše ke světlu

lajk*
hodnocení

v krabici je právě zapojit mám, mezi sebou vedou samotné vypínače (2). Zelený je samozřejmně zemnící,modrý nulák a hnedý je fáze. Ve vypínači je nahoře hnědý ,dole na pravo šedý a na levo černý ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení vypínače

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]