Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chci se zeptat,jestli by jste mi doporučily jaký kávovar si mám koupit.Děkuji.
doplněno 21.11.13 20:24:Ještě se chci zeptat, kdybych si pořídil kávovar od značky tchibo,mohl bych používat kapsle od značky
Ani jedno. Přirovnal bych to k tiskárně, kdy tiskárna je za pár korun, ale cartridge z nás postupně vycucají mnoho peněz.
Radím buď automat a nebo pákové presso.
Sám používám pákové presso. Kávu si melu čerstvou. Kvalitní káva se pohybuje mezi 200-400Kč. Takže průměrně mě jedna káva vyjde na 2Kč. Dělám průměrně 6káv denně(2-3 lidé). To je za rok 4380Kč
V případě, že bych si koupil presso na kapsle, tak jedna káva vyjde na min. 6Kč. To nám dělá 13140Kč.
Rozdíl je tedy za pouhý rok skoro deset tisíc korun. A to už se vyplatí se nad tím zamyslet.
Je otázka, jesli si chcete vařit vlastní kávu nebo extrakt v kapsli. dnes jsem v makru narazil na ochutnávku dolce gusto, káva je fakt dobrá a myslím, že je lepší, než když neškolený barista vyrobí značkovou kávu na profi stroji a neví jak na to. Cena je ovšem minimálně dvojnásobná. kilo kvalitní kávy je cca 700 kč ( nejdražší Illy je tak za 900 kč kg).
doplněno 21.11.13 21:08:Ještě abych doplnil, tak doce gusto, je asi tak na úrovni zalití čínské polévky horkou vodou (p.s. osobně si do čínské polévky dávám koriandr, bambusové výhonky a chutná skoro ja jak na Jiřáku.
Bratr s přítelkyní mají Tassimo tak si chodím k nim o patro níž udělat kávu. Ale spíš je to kvuli tomu, že nic jinýho chutnějšího doma neseženu. V práci máme automatický kávovar a tak jsem si na tu skvělou kávu zvykl, že rozpstný doma už nedokážu pozřít. Pokud si udělám v Tassimu espresso tak upřímně nic moc, v práci jeden den nebyla zrnková káva zkusil jsem si tedy v automatu udělat kávu z mleté kávy(je tam zvláštní násypka) a chuť byla obdobná jako espresso z Tassima. Takže jako káva z toho teče pitelná, ale přecejen v těch kapslích je káva namletá už nějaký ten pátek..
Ale ikdyž jsem neměl čest s ostatníma kávovarama, Tassimo je mi z nich nejsympatičtější. Espresso si už z toho nedělám, ale Machiatto, capucino, káva s karamelovým mlékem a podobně si dám. Nebo horkou čokoládu a čokládu milka.
Nejradši bych si pořídil automatický kávovar, bohužel cenově za kvalitní kávovar se pohybujeme kolem 10 000. Takže v nejbližší době asi popřemýšlím o pákovém, jen je mi to škoda kupovat když bych to používal pouze já.
když to vezmu podle toho, kolik projde těchto kávovarů, tím myslím Tassimo a Dolce gusto všech modelů, přes mé pracoviště, tak se prodá více Bosch Tassimo. nechápu, kde se to u nás prodá. Sám mám DG Circollo a jsem spokojen, jen si člověk musí sám hlídat vodu. Bosch má výhodu, že kávovar si načte EAN kod a podle toho vodu dává sám. Designově je u mě DG hezčí. nakonec je to chyták na kačky. kafe vyjde docela draho.. jděte raději do automatu Krupps, Siemens, Philips i když tam je cena jinde a ve spojení s dobrým zrnkem, budete spokojeni
doplněno 22.11.13 08:24: omlouvám se, že píšu o Tassimo, když se ptáte na Cafissimo
Meme DolceGusto - je to fine, udelame jednu kavu, vyhodim kapsle a je uklizeno. Kava je dobra a uz je hodne druhu a casto se daji sehnat kapsle v akci za cca 90,-Kc/baleni.
Pokud bych si kupoval nove espresso, urcite bych koupil plne automaticke espresso ale je potreba dat velky pozor na to, jakym zpusobem se po priprave musi cistit. Ja mam vybrany kavovar od spol Jura, ktery dle testu vyhazi jako nejlepsi. Stale jeste nejsem rozhodnuty jaky typ ale bud Jura Ena Micro 9 OneTouch nebo Jura Impressa C50.
doplněno 24.11.13 14:18:Jo je take dulezite, dle meho, aby bylo mozne delat kavu jak z kavy zrnkove tak jiz namlete - coz Jura splnuje. V tomto pripade, mohu mit v zasobniku kavu kterou piji casto ale v pripade ze chci kavu bez kofeinu, mohu si jednu porci udelat rychle bez problemu ...
Doma i v kanceláři používáme kávovary Dolce Gusto pro občasnou přípravu kávy jsou ideální, pokud hledáte kávovar do kanceláře, pak zvolte raději kávovar delonghi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.