Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kávovary-jaký koupit

Od: rustyxxm* odpovědí: 16 změna:

Krups KP 1006 Nescafé Dolce Gusto Piccolo,

Tchibo Cafissimo Compact

Dobrý den.Chci se zeptat,jestli by jste mi doporučily jaký kávovar si mám koupit.Děkuji.

doplněno 21.11.13 20:24:

Ještě se chci zeptat, kdybych si pořídil kávovar od značky tchibo,mohl bych používat kapsle od značky

Nescafé Dolce Gusto

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kávovar jen na zrnkovou kávu, ne na kapsle. Z mých známých kdo koupil na kapsle tak přestal používat. Navíc kvalita kávy se nedá srovnat.

ikec5me
hodnocení

3x

Ani jedno. Přirovnal bych to k tiskárně, kdy tiskárna je za pár korun, ale cartridge z nás postupně vycucají mnoho peněz.

Radím buď automat a nebo pákové presso.

Sám používám pákové presso. Kávu si melu čerstvou. Kvalitní káva se pohybuje mezi 200-400Kč. Takže průměrně mě jedna káva vyjde na 2Kč. Dělám průměrně 6káv denně(2-3 lidé). To je za rok 4380Kč

V případě, že bych si koupil presso na kapsle, tak jedna káva vyjde na min. 6Kč. To nám dělá 13140Kč.

Rozdíl je tedy za pouhý rok skoro deset tisíc korun. A to už se vyplatí se nad tím zamyslet.

olaf71*

moje řeč. jen mám zrnkovou kávu v ceně od 400 do 800, káva pak vyjde v průměru na 4 kačky

lidus*
hodnocení

0x

Těžká rada, každá liška chválí svůj ocas. Můj kávovar byly vyhozené peníze a ten přístroj, jako spousta dalších jen doma překáží. Dcera má Tchibo, kupuje v jejich prodejně i čerstvě umletou kávu a pochvaluje si, jak je to výborná věc, u nás na návštěvě si už ani kávu nedává.

hodnocení

0x
Máme Dolce gusto, ale dnes bych koupil Tassimo. Samo to určuje kolik vody, což je bezva.

hodnocení

0x

Dobrý večer,záleží kolik chcete utratit a jaká káva Vám chutná.My máme pákový pressovač Catler ES 8010 ,dělá skvělé presso,má páru na šlehání mléka.Kupujeme skvělou zrnkovou kávu a meleme si sami. Pro nás je to za málo peněz hodně muziky.

martin1965*
hodnocení

0x

Je otázka, jesli si chcete vařit vlastní kávu nebo extrakt v kapsli. dnes jsem v makru narazil na ochutnávku dolce gusto, káva je fakt dobrá a myslím, že je lepší, než když neškolený barista vyrobí značkovou kávu na profi stroji a neví jak na to. Cena je ovšem minimálně dvojnásobná. kilo kvalitní kávy je cca 700 kč ( nejdražší Illy je tak za 900 kč kg).

doplněno 21.11.13 21:08:

Ještě abych doplnil, tak doce gusto, je asi tak na úrovni zalití čínské polévky horkou vodou (p.s. osobně si do čínské polévky dávám koriandr, bambusové výhonky a chutná skoro ja jak na Jiřáku.

hodnocení

0x

Kup si radči Bosch Tassimo, je to lepší investice. Kapsle z jednoho druhu kávovaru nejdou do druhého kávovaru.

edge*
hodnocení

0x

Bratr s přítelkyní mají Tassimo tak si chodím k nim o patro níž udělat kávu. Ale spíš je to kvuli tomu, že nic jinýho chutnějšího doma neseženu. V práci máme automatický kávovar a tak jsem si na tu skvělou kávu zvykl, že rozpstný doma už nedokážu pozřít. :) Pokud si udělám v Tassimu espresso tak upřímně nic moc, v práci jeden den nebyla zrnková káva zkusil jsem si tedy v automatu udělat kávu z mleté kávy(je tam zvláštní násypka) a chuť byla obdobná jako espresso z Tassima. Takže jako káva z toho teče pitelná, ale přecejen v těch kapslích je káva namletá už nějaký ten pátek..

Ale ikdyž jsem neměl čest s ostatníma kávovarama, Tassimo je mi z nich nejsympatičtější. Espresso si už z toho nedělám, ale Machiatto, capucino, káva s karamelovým mlékem a podobně si dám. Nebo horkou čokoládu a čokládu milka.

Nejradši bych si pořídil automatický kávovar, bohužel cenově za kvalitní kávovar se pohybujeme kolem 10 000. Takže v nejbližší době asi popřemýšlím o pákovém, jen je mi to škoda kupovat když bych to používal pouze já.

olaf71*
hodnocení

0x

když to vezmu podle toho, kolik projde těchto kávovarů, tím myslím Tassimo a Dolce gusto všech modelů, přes mé pracoviště, tak se prodá více Bosch Tassimo. nechápu, kde se to u nás prodá. Sám mám DG Circollo a jsem spokojen, jen si člověk musí sám hlídat vodu. Bosch má výhodu, že kávovar si načte EAN kod a podle toho vodu dává sám. Designově je u mě DG hezčí. nakonec je to chyták na kačky. kafe vyjde docela draho.. jděte raději do automatu Krupps, Siemens, Philips i když tam je cena jinde a ve spojení s dobrým zrnkem, budete spokojeni

doplněno 22.11.13 08:24:

omlouvám se, že píšu o Tassimo, když se ptáte na Cafissimo :)

zabu
hodnocení

0x

Jestli jste labužník, tak nekupujte ten na kapsle. To je takové Pigi kafe. Není nad čerstvě namleté.

dragonfly*
hodnocení

0x
Taky záleží koli káv člověk udělá za rok. Pro příklad v naší domácnosti. Jákafe piju jen velmi vyjímečně, manželka sii dá většinou o víkendu + něco vypijou návštěvy. Takže se u nás spotřebuje tak 100káv za rok. Výhodou kapsli je, že můžeme mít doma několik druhů kávy v počtu několik kusů a to včetně bezkofeinové. Máme automat na kapsle nespresso a jsme spokojení. Myslím že káva v kapslích vyvětrá mnohem pomaleji než v otevřeném sáčku kávy namleté kávy. Při větší spotřebě , by už byl asi lepší nějaký pákový stroj.

jenda99*
hodnocení

0x

Meme DolceGusto - je to fine, udelame jednu kavu, vyhodim kapsle a je uklizeno. Kava je dobra a uz je hodne druhu a casto se daji sehnat kapsle v akci za cca 90,-Kc/baleni.

Pokud bych si kupoval nove espresso, urcite bych koupil plne automaticke espresso ale je potreba dat velky pozor na to, jakym zpusobem se po priprave musi cistit. Ja mam vybrany kavovar od spol Jura, ktery dle testu vyhazi jako nejlepsi. Stale jeste nejsem rozhodnuty jaky typ ale bud Jura Ena Micro 9 OneTouch nebo Jura Impressa C50.

doplněno 24.11.13 14:18:

Jo je take dulezite, dle meho, aby bylo mozne delat kavu jak z kavy zrnkove tak jiz namlete - coz Jura splnuje. V tomto pripade, mohu mit v zasobniku kavu kterou piji casto ale v pripade ze chci kavu bez kofeinu, mohu si jednu porci udelat rychle bez problemu ...

petr238
hodnocení

0x

Doma i v kanceláři používáme kávovary Dolce Gusto pro občasnou přípravu kávy jsou ideální, pokud hledáte kávovar do kanceláře, pak zvolte raději kávovar delonghi

joudic*
hodnocení

0x

my to meli kdysi v redakci kvuli reklamnimu clanku a sice je to mnamka nektere druhy, ale kapsle jsou tak drahe, ze si radsi zajdete do kavarny za stejnou cenu :) Cili pokud kavovar, pak jedine klasicky pressovac.

petrkarny
hodnocení

0x

Již několik let máme v kancelářích kávovary DeLonghi a jsme spokojeni, dobrý poměr cena / výkon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]