Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci zapojit zatím provizorně osvětlení v bytě - nejobyčejnější keramické objímky e27 + žárovky, mohu do takové objímky namontovat jakkoliv silnou žárovku? Díky za odpověďi
Plastový kryt sundejte a můžete bez omezení použít i 200W žárovku.
doplněno 20.11.13 19:10:Zkuste lehce napružit kontakty v objímkách. Pří vypnutém jističi!
ještě mám dotaz k tomu zapojení, zapojil jsem 4 objímky -všechny stejně, ale 2 mi nesvítí (objímky jsou nové), v čem může být problém, el. rozvody musí být ok - jedná se o novostavbu, jističe jsem kontroloval...
Ahoj. Ta svítidla jsou vymyšlený pro nějakou konkrétní žárovku. Většinou je to na nich vyznačený. Čím sílnější žárovka, tím musí být větší ten kryt. Jinak dojde k přehřátí žárovky a ta odejde. Když je ale silnější než má, tak se vypálí objímka, případně plastový kryt nebo i plastová lampa. Tento týden jsem měnil žárovku u sousedky a nějaké čuně tam do malé ledvinky z plastu pod sklo dalo 100W žárovku. Měnil jsem celou lampu, ještě že byla na nespalitelném stropu. A napasoval jsem tam úsporku, co svítí stejně a topí málo. Svítidla bez krytů můžou v některých chytlavých prostředích spáchat požár.Tak na to bacha!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.