Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba svepomoci hypotéka a stavební rozpočet

Od: zepe* odpovědí: 6 změna:

Zdravím je pravda že hypoteční banky budou chtít stavební rozpočet na novostavbu? Zdá se mi to zbytečné né? to jsou zase peníze kdo to zpracuje. To nám řekl finanční poradce nevím jestli je to nutné

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já sice nevím, zda pro Váš případ je rozpočet nutný..
Ale co vím jistě je to, že dobře zpracovaný rozpočet se Vám několikrát zaplatí "sám".Chce to ovšem nějaké znalosti, nebo někoho kdo je má.

hodnocení

0x

rozpocet nepotrebujete.

zepe*
hodnocení

Tak proc finanční poradce toto chce pravě že jsem ještě neslyšel že by to nejaká banka chtěla,když stejně si to banka ohodnotí sama

pitrs*

nevím jak která banka, ale ta moje ho nechtěla (bavíme se o rozpočtu položkovém). Stačilo jim pouze rozepsat náklady na stavbu, které jsem vytvořil během pěti minut (základy - cena, zdivo - cena, střecha-cena, výplně otvorů, topení atd.). Kaarádovi o zpracovval jiný referent a ten t chtěl poožkově s kulatým razítkem.

Rozpočet (včetně výkazu výměr) je velice vhodný pokud děláte výběrové řízení na dodavatele, všichni tak mají stejné startovací podmínky

Presne tak, stacila jen uveritelna tabulka z Excelu

doplněno 26.11.13 10:14:

Jnak polozkovy rozpocet a dobry projekt by jsem si opravdu nechal vytvorit, to se zaplati, jak to jiz zminoval kolega. Ja mel projekt jen na stavebn i rizeni a nadaval jsem jako spacek. Vsechny detaily jsem si musel resit sam

hodnocení

0x

Já stavim momentálně a když jsme žádali o hypotéku, tak po nás taky chtěli rozpočet. Chtěli jsme půjčit 700.000 Kč a oni řekli, že nám to nestačí a museli jsme si půjčit o 200.000 Kč víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]