Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádcové poradte mi čím mam vyčistit trubky aby odtékal odpad? v koupelně odtéká vana ale umyvadlo ne a v kuchyni to také neodtéká je to na sobě napojené takže bude problém někde mezi podlě mě protože vana jak píšu odtéká... Zvonem to nejde a ani nějakym wc netem píšou zaručeně uvolní vubec ne voda stojí už nevim
Krtek a podobné chemikálie (louh sodný) vyčistí sifon, potrubí nikoliv. Nejspolehlivější je instalatérské péro, ale to je trochu náročnější práce. Pokud nemáte zkušenosti, přenechte instalatérovi.
Myslíte že bych to nezvládnul strčit do trubky instalatérké pero? je pravda že jsem to nikdy nedělal ale neni na tom žádná věda nebo se pletu?
Nevím, neznám Vás. Nic složitého na tom sice není, ale znám pár lidí, kteří jsou schopní si při takovém zákroku vypíchnout oko
Přes sifon ho tam nedostanete. Musíte sifon odmontovat a péro strkat přímo do odpadní trubky, čouhající ze zdi. Zasouvat při stálém otáčení (je na něm jakási klika). Vždy kousek zasunout a zase povytáhnout. Lépe se to dělá ve dvou, jeden otáčí, druhý zasunuje. Když narazíte na koleno, bude to chtít trochu trpělivosti a nebát se za stálého otáčení přitlačit, aby si konec péra našel cestu. Může se stát, že potrubí dělal nějaký "odborník" (třeba z bývalého OPBH) a že jsou třeba 2 ostrá kolena těsně za sebou. V tom případě máte smůlu a pomůže jen majzlík.
doplněno 20.11.13 17:59:Je důležité, dostat se až do stoupačky. Že jste tam, poznáte podle toho, že jde péro zastrkovat poměrně snadno i bez otáčení. Při vytahování je vhodné tahat pomalu a rovněž stále otáčet.
doplněno 20.11.13 18:02:Ještě jedna rada: pokud je to možné, je dobré, aby v bytě nad Vámi nechali po dobu zákroku téct vodu, aby se případné vydrolené usazeniny ze stoupačky hned odplavovaly. Jinak může dojít k ucpání o kus dál.
tak to snad zvládnu jinak pero strčím přes sifon nebo horem přes dřez? nebo je to jedno? a sunu dokud nenarazim na problém?
Nestrašte snad se to povede zítra ho koupim předpokládam že ho seženu v železářství? jinak pošlu jednu pěknou fotku jak to mam napojené dělal to nějaký šikula moment
Tohle je v pohodě, i když ten husí krk Vám to asi lehce zkomplikuje. Já mám na mysli kolena 90 stupňů někde ve zdi, mezi tím krkem a stoupačkou.
doplněno 20.11.13 18:07:Třeba něco takového
pěkná motanice ... tak to já si myslim že mam v pohodě jinak žádné stoupačky bydlíme v baráku ...
Tá flexi hadica je zbytočne dlhá. V tom ohybe sa to bude stále usadzovať. Najlepšie by bolo napojiť to od výtoku zo sifónu priamo, s malým sklonom smerom do steny, aby v tej hadici nezostávali usadeniny. V najhoršom prípade by poradili inštalatér, lebo v stene by malabyť tvrdá trubka, tá by sa dala lepšie napojiť na flexihadicu a do sifónu.
Podlě mě je největší problém právě v tomhle husím krku. Velké nečistoty (zbytky jídla apod.) takto zůstávají v husím krku a když už se dostanou do odpadu, tak už nemají potřebnou rychlost a usazují se na stěnách odpadu rychleji než obvykle. Umyvadlo je nejspíš napojené na stejnou trasu a vana asi dál před tímto.
Takže to v kuchyni skusit uděla pořádně a trubky jak už bylo řečeno protáhnout perem a pak i tím krtkem prolít. Možná by stačilo husí krk zkrátit stlačením jakoby do harmoniky, ale unvitř je tak ale více členitý.
Nejprve zkusit louh či jiný čistič odpadů. Pokud to nepomůže, otevřít a vyčistit sifon pod dřezem i umyvadlem. Opět uzavřít a znovu použít některý z čističů odpadu.
doplněno 20.11.13 17:50:Pero použít po otevření sifonu rovnou do zdi!
Sifon jsem vyčistil bylo tam takové hnusné žele... ale stejně nic naopak po aplikaci čistícího prostředku na rozpouštění mastnoty. zbytky jídel a pod to neodtéká vubec když tam byla jen voda tak to přes noc odteklo ...
instalatérské péro .cituji ,,myslíte si že to nezvládnu. Není ne tom žádná věda... jinak pero strčím přes sifon nebo horem přes dřez? ... Děkuji, pobavil jsem se... Pokud odpad ani trošku neodtýká , tak ze zkušenosti vzít hned péro. Pokud aspoň trošku odtéká , tak hydroxid sodný a vřelá voda. Pokud to budete dělat pérem , tak nejlépe je to ve dvou lidech. Jeden točí a udržuje péro stále napnutýa druhý strká. Jinak počítejte s tím že ucpávka jsou většinou tuky z kuchyně. Když do něho strčíte péro , je to jako byste strčil prst do teplýho sádla. Po vytažení má snahu se uzavřít. Tak že jakmile se mi do odpadu podaří udělat díra a voda mírně odtéká , tak nahřeju ty největší hrnce s vodou . Žádná rychlovárná konvice , ale pořádný hrnce a odpady ještě proliju vřelou vodou. Ta pomůže rozpustit tuk na stěnách a odplavit do kanálu.
Právě jsem se díval na tu fotku co jsi přidal. Ten flexisifon vyhoď do pr..le. To je to nejhorší co může být . Kup rovnou dřezový sifon s odbočkou a zbytek přispůsobíš trubkama.
Ahoj. Vesměs ti tu bylo už dobře poraděno. Než se do něčeho dalšího pustíš, tak by jsi si mohl ten sifon z toho krku poněkud zkrátit. To účko dostat blíž-výš ke dřezu. Aby tam zůstalo trocha vody jako protizápachová uzávěra a voda neměla takový odpor v odtékání do zdi. Zvláštní, že málokdo zmíní vyčistit to místo zúžení pod cedníčkem ve dnu dřezu. Šroubovák - šroub z hora a další vylít ten sifonový krk. I se zvonem se to musí umět. V reklamě na krtky to zrovna ukázkově nepředvádějí. To občasné propláchnutí odpadu z kuchyně vařící vodou má rozhodně význam. NAOH funguje nejvíc na chlupy a vlasy.
doplněno 20.11.13 20:03:Ten flexik se neřeže, ale scukne k sobě. Je roztahovací a stahovací.
Mám patrový rodinný domek. Nahoře všechno otéká,tedy umnyvadlo vana i WC
Dole odtéká jenom vana.WC ani umyvadlo neodtéká.Měl jsem zde instalatéra
a ten to pročistil perem a pár dní to bylo v pořádku.Ted už to zase neodtéká.
Ucpané to určitě není.Spíš to vypadá,že je tam nějaký podtlak,který nedovolí
odtékat.
Neporadíte co s tím.
Na nějaký podtlak klidně zapomeňte. Takhle taky může uvnitř vypadat trubka od dřezu. Tohle nevyčistíte ani svěcenou vodou, natož nějakým "krtkem". Šipka ukazuje otvor, jaký vznikne při čištění běžným instalatérským pérem, ten se logicky opět velmi brzo ucpe. Jediná možnost je strojní profrézování trubky, případně její výměna.
Přesně takhle jsem měl ucpanou trubku v baráku. Byla to litinová 60mm a ještě k tomu stoupačka. Na ttubku napojený dřez v kuchyni a vana v koupelně. Když to neodtékalo, demontoval jsem sifony a pérem jsem to pročistil. Chvilku to vydrželo, ale za nějaký čas se závada opakovala. Ta litinová trubka tam byla z roku 1970. Když jsem dělal rekonstrukci vody a odpadů, tak jsem se nestačil divit, jak je ucpaná. Péro je hezký nástroj, ale pomůže jen v nouzi. Nikdy to dobře nevyčistí. Jedině co by možná pomohlo je wapka se speciálním nástavcem. Jinak nic. Pouze trubku vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.