Nejste přihlášen/a.
ZA JAK DLOUHO MOHU PO NALEPENÍ DLAŽBY NA NI STOUPNOUT NEBO ALESPON POLOŽIT RUKU,ABYCH MOHL DLAŽBU ZALÍT-Zaspárovat? DĚKUJI ZA PŘPADNOU RADU. KAREL-VOSA
Když nalepíš dvě řady,můžeš je hned spárovat.Za dvě hodiny se na nalepené dlaždice může stoupnout,ale jen doprostřed.Definitivně to zatvrdne za 24 hodin.
JABRAKA
Ještě jednou děkuji za dobrou radu. Ohřívárna je hotová,schne a za dva týdny prvně pustíme teplo.Jetli bude dobře fungovat vzpomenu s na VÁS a na Vaši snahu pomoci.Dobrý člověk ještě žije. Přeji VÁM hezké Vánoce. Karel. z Písku.
a když je pod dlažbou větší vrstva lepidla,jak dlouho to schne?...větší vrstvou myslím cca 2 cm..díky moc.
Na 2 cm čerstvého lepidla dává dlažbu jen ignorant, lepidlo v takové vrstvě praská i na stěnách natožpak pod dlažbou, po které se chodí...
... a to se nebavím o problému při usazování dlažby do roviny. Lepidlo v takové vrstvě vytéká spárami, anebo je tak husté, že se dlažby pořádně nechytne...
do roviny to má perfektně...měřil vodováhou každou dlaždici...ale lepil to na "buchty" prostě tu dlaždici celou nepodmázl tím lepidlem...ale udělal tam terče...tak mě zajímá zda dlaždice pak nepraskne v místě ,kde není zrovna bochánek a já na ni stoupnu...Hope a proč mícháte vy ,pro dorovnání podlahy potěr s flexi lepidlem...když tvrdíte,že stačilo podlahu vyrovnat potěrem...proč teda přidáváte flexi lepidlo ještě?...vždyt to si odporuje s názory těch,kteří by tam prostě jen naplácali další potěr nebo beton .
Jestli chcete dat 2 cm lepidla, tak to udelejte alespon po vrstvach. Po malych vrstvach srovnejte podlahu do roviny a potom lepte dlazbu. Prada, ze se urcite najdou mene pracne metody jako je samonivelacka. Mozna i lacinejsi.
protože beton prý praskne,při vrstvě jen 2-3 cm...s tím mě tu každý strašil,že pro beton je to málo a pro potěr taky...ten potěr co jste mi posílal pane Milane,tak na ten mi stavbyvedoucí zrazoval,že s ním nemají dobré zkušenosti že taky praská(přestože je určen pro tyto tloušky)..když jsem se ptala v betronářce,tak si taky nebyli moc jistí,že beton nepopraská při tl.2 cm...a prý by tam raději přidali kari sítě nebo co...každej říká něco jinýho...takže pro mě je každá rada risk.
Záleží na mnoha faktorech. Jaké použijete flexilepidlo , nasákavost dlažby a podlahy , vlhkost ,teplota. Jsou lepidla kde můžete spárovat po 6 hodinách např. Ceresit CM 13 Express , ale zase ta cena. Vím , že někdy je to nepříjemné např.schodiště , na záchodě . , ale praxe mne vyškolila , že nemá cenu toto uspíchat. Žádné teplomety atd. Vymstí se to. Ideální 24 hod a pokud do toho potřebujete vrtat ( např. kotvit wc ) tak až po zaspárování aspoň 4 hod.
Někdy , když jsem potřeboval rychle spárovat , tak jsem používal desku styroduru ( velmi tvrdý polystyren) na který jsem si klekl a který roznesl váhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.