Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s el.rozvody

Od: emanek* odpovědí: 6 změna:

Mám menší problém na světla mám stále staré AL rozvody a v dětském pokojíku si z ničeho nic zhaslo světlo.Žárovkou to není a světlem též ne zkoušel jsem i připojit nový..to dvakrát bliklo a taky byl konec.jde o tohle jakmile zapnu vypínač a mám fázi i nulu npojenou do světla zkoušečka jasně ukazuje že do fáze šťáva teče..jakmile ale fázi i nulu zapojím ke světlu a zapnu ten vypínač fází najednou proud nejde?jak je to možné?myslel jsem že se někde ve stropě třeba fáze s nulou dotýká ale to by přece muselo vyhodit pojistky ne?děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte fázi a nulu na stropě u lustru?

možná máte někde pod světlem přelámaný drát nebo spíš dotáhnout všechnzyšroubky v krabičkách po cestě spíš rovnou v celém obydlí

emanek*
hodnocení

ano fázi i nulu mám na stropě u lustru na drátky jsem koukal nikde zlomenej ani přepálenej není šrouby okolo světla a ve vypínači jsou dotažené a krabičky co se tohohle starýho světelnýho okruhu nemám.nula je tažená někde stropem a fáze stažená k vypínači a vytažená ke světlu

hop®
hodnocení

0x

Někde bude upadlý (přepálený) drát od fáze, je sice spojen ale má velký přechodový odpor, bez zatížení se tedy chová jako "živý", při zatížení "umře"...

doplněno 18.11.13 20:43:

Problém může být i ve vypínači, ale je to nepravděpodobné...

doplněno 18.11.13 21:10:

Jak jsem říkal, zkontrolujte ještě vypínač, ale raději buďte připraven na horší variantu...

emanek*
hodnocení

zítra za denního světla na to ještě kouknu ale jak jsem psal výše dráty nikde přepálený nebyly..doufám že ta fáze není přepálená někde ve stropě

stoficek*
hodnocení

0x

Starý rozvod. Kouknou se do rozvodné skříně, jestli je propojen nulový můstek se zemákem.

hop®

Zaprvé blbne jen jedno světlo, zadruhé blbne fáze nikoli nulák - píšete rychleji než přemýšlýte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]