Domácí vinotéka - vyplatí se?

Od: Datum: 18.11.13 14:42 odpovědí: 2 změna: 19.11.13 11:28
avatar

Čau vinaři. Máte někdo z vás doma (v bytě) takovou tu malou domácí vinotéku? Takovou tu malou chladinčku, ve které se doma víno udržuje na správné teplotě? Vím, že jsou levné a nebo drahé. Vím, že jsou jednoduché a nebo vymakanější. Máte s tím zkušenosti? Je to k něčemu? Vyplatí se to? Nežere to moc elektřiny? Chtěl bych to pořídit přítelkyni do nově zrekonstruovaného bytu. Ona je docela hodně vinařka. Má ráda kvalitní vína, červená i bílá a já bych jí chtěl udělat radost. Ale zase bych nám nerad udělal starost, chápete :)

Poradíte něco? Díky a vínu zdar (i když já jsem teda určitě pivař *pivo* ).

Majk.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.11.13 08:47
avatar

kolik žere eletřiny bude naní napsáno jako na jakékoliv lednici - spotřeba za rok (?).

Já osobně bych jí nevyužil. Klidně si dám červené víno z lednice, protože mi chutná více (obecně spíš piju bílé). Ani se skladováním nemám problém, že by se kazilo. Ovšem soused ji má a je s ní spokojený, už kvůli tomu, že má přehledně uložené víno a kochá se "sbírkou" :)

doplněno 19.11.13 13:01: Pokud nepije s velkou převahou bílé nebo červené pak je dvou zóna celkem povinnost, ne? :-D
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.11.13 11:28
avatar

Díky za kvalitní názor. Popravdě by to byl především bytový doplněk, ale snad i celkem praktický. Na tu spotřebu jsem již koukal. Sice se trochu web od webu liší, ale vyšlo mi, že by si to mělo vzít nějakých 600-700 za rok. Což snad za správnou teplotu vína stojí. A přemýšlím nad tím dvouzónovým typem, na bílé a na červené.

doplněno 19.11.13 16:15:

Ono jak se to veme. Červené se dá skladovat i v "teple". Když se najde místo, kde je poměrně stálá teplota. A bílé si vždy přechlazuje, když má přijít nějaká návštěva. Tak by stačila možná jednozónová. Ale dvouzonová nabízí více možností. Kolega v práci říkal: "nahoru do studené části bílé a dolů klobásy, salámy a uzené maso ... a nastavit ještě větší chlad" :))

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.