Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz sme v nájmu od roku 2010 a odešlo čerpadlo u kotle jelikož je ve smlouvě napsáno že nájemce je povinnen zajistit každý rok kontrolu odbornou firmou a my tak neučinily chce po nás majitelka čerpadlo uhradit jelikož tím prý zanikla záruční doba.Prosím může nám někdo poradit?Má na to právo?čerpadlo bude stát 4500kč a nejdříve se nám její správce snažil tvrdit že je to drobná oprava
Při revizi kotle se nijak zvlášť čerpadlo nekontroluje.Čerpadlo může odejít kdykoli,třeba po hodině,kdy byla revize provedena.Tím chci říct,že provedená nebo neprovedená revize nemá vliv nafunkčnost samotného čerpadla.Pokud tomu nerozumíte,zavolejte si elektrikáře,obyčejně odchází u těchto čerpadel rozběhový kondenzátor,což je položka tak do 100Kč.Nové čerpadlo bych tedy v žádném případě nehradil.
doplněno 19.11.13 10:44:Jak píše níže instalater,odšroubováním matice se dostanete ke hřídeli čerpadla.Pokud pomocí šroubováku pootočíte hřídelkou a ta se rozeběhne,je na vině rozběhový kondenzátor.Potom budete muset(podle přístupu k čerpadlu) čerpadlo vyjmout a kondenzátor vyměnit.Jen při poruše čerpadla,kdy se uláme keramické keramické uložení hřídelky je nutné čerpadlo vyměnit celé,protože oprava vyjde na zhruba 1900kč(cena před 6-ti lety).
Záleží na tom , jak je kotel starý. U nového kotle máte v záručních podmínkách kontrolu servisákem každý rok po kterou záruka trvá. To že kontrola nemá ve velké většině případů žádný vliv na funkci čerpadla je věc druhá. Jde o razítko.
Podepsali jste takovou dohodu? Podepsali. Dodrželi? Nedodrželi.
Cena čerpadla se mi zdá nějaká divná . Majiteli bych nic neříkal . Sehnal čerpadlo a sám vyměnil. Nic na tom není. Když tak nad tím přemýšlím , tak za moji praxi jsem ještě neměnil u závěšáku ani jedno čerpadlo. U stacionárního 1x. Samotnýho by mne zajímalo jak odešlo. Zadřelo se? Nedá se to opravit. Většinou to bývá nějaká hloupost. Někdy bývá zaseklý. Uprostřed je velká hlavice šroubu. Tu odšroubuji . Teče jenom trošičku vody - nevadí. Šroub je jenom jakási krytka na hřídelku. Vemu plochý šroubovák a na hřídelku poklepu. Je v ní drážka . Pozor aby vám nechytla šroubovák. Přirovnal bych to k tomu jak se dříve natáčela auta klikou. - To bývá 90 % problémů s čerpadlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.