Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístřešek - nutno stavební povolení?

Od: carsten* odpovědí: 18 změna:

Obracím se na Vás o radu, na zahradě jsem postavil zastřešený přístřešek a na udání souseda jsem byl upozorněn ze stavebního úřadu upozorněn že se jedná o černou stavbu a že budu muset stavbu odstranit. Prosím o radu zda je opravdu nutno na stavbu přístřešku mít stavební povolení?

Přístřešek - nutno stavební povolení?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

2x

Pokud velikost přístřešku přesahuje 25 m2 (a to podle foto asi ano), je stavební povolení nutné. Do 25 m2 není třeba ani ohlášení, pokud je na vašem pozemku min. 1 m od hranice sousední parcely.

asdd

není to min. 2m od sousední parcely?

Ohláška stačí, stavební povolení je dnes už za 10.000,- Kč

hodnocení

2x

Podle fotky bych spíš řekl, že si fabrika zastřešila část dvoru :)

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Máte dobrého souseda.Takového bych chtěl lovit z potoka až půjde z hospody.

carsten*

Soused je neustále nespokojen a chodí pravidelně hlásit na ůřad co se kde šustlo . Škoda jen že neudává taky svoji rodinu která zneužívá soc. dávkx ostatně jako všichni rómové. V tom ostatně je podstata tohoto problému , jelikož když se přístřešek stavěl tak mu vadilo že nemůže spát tak mu tesaři odpověděli že normální lidi v tuto dobu chodí do práce.

Obávám se že jelikož stížnost podala naše majoritní menšina bude jí vyhověno a mě nařídí odstranění stavby. Nenapadá Vás jak si tuto stavbu obhájit? Rozřezávat na 25m2 kousky se mi jí opravdu nechce.

ech

Dohodnout se na stavebním úřadě, dodatečné stavební povolení by neměl být problém. Prostě si to necháte namalovat projektantem, dáte o tom vědět všem sousedům, pár razítek od Telekomunikací a pod...opruz, ale ne neřešitelný. No a pokud na stavebním poradí, že na tohle stačí ohlášení - tím líp. Bejt na stavebním hodnej, oni v tom taky lítaj, co chvilku je něco jinak, tyhle "mezní" stavby - nejednoznačně zařaditelné - jsou největší problém, je to o slušnosti k úředníkovi.

jirkamatapat*

Jsem odpůrcem"práskačství",ale ne nadarmo říká jedno přísloví "na hrubý pytel-hrubá záplata".Zkuste se tedy chovat nějakou dobu stejně,jako ten cikán.Hluk po 22.hodině=přivolání policie,hraní na automatech=přivolání policie atd.

radil*

To by mě zajímalo, co bude policii vypravovat, až ji bude volat na to hraní na automatech. "můj plnoletý a svéprávný soused hraje na automatech", to se policajti budou moct přetrhnout jako by šlo o několikanásobnou vraždu.

edge*

Pokud někdo pobírá dávky nemá právo tyto peníze naházet do automatu... Stejně tak přijet si pro dávky autem a pod...

radil*

Tak proč se to tak stále děje? Vážně věříš tomu, že by se tím policie jakkoli zabývala? Možná tak sociálka, ale ta na to nemá lidi. Policajti tě s tímhle argumentem pošlou někam.

jirkamatapat*

Myslím,že Ti Edge odpověděl za mne.

hodnocení

1x

Určitě máte přehled dobrých rad a nápadů. Já bych osobně zašel na stavební úřad, sdělil bych jim asi toto:

"Netušil jsem, že bych měl mít nějaké povolení na dočasnou stavbu tohoto přístřešku. Prosím tedy o radu, co mám udělat, aby byla stavba legálně schválená".

Páč když Vám napíšeme, abyste udělal toto, úřad může chtít tamto a jste mimo.

Podle toho co úřad bude chtít, tak se zachováte..

hodnocení

0x

Mám přístřešek asi 6 let a tehdy bylo nutno.

asdd
hodnocení

0x

dodatečné povolení, nebo rozdělit na přístřešky menší než 25m2 - tj. zdvojit nohu a mezi proříznout spáru ve střeše aby se přístřešky nedotýkaly

vita8
hodnocení

0x

mám stejný problém, postavit sidílnu na hranici se sousedem kde je 2metry jeho dřevoplot přes který ani skrz nejde vidět. Místo je zakreslené v mapě jako stavba protože tam již dílna stála, ale když jsme to koupili byla už pryč, a já ji chci postavit znovu. Paní na úřadě pravila jen se sousedským souhlase a vyjímku na úřadě a 2metry od jeho pozemku. Že se nějak domluvíme, ale na mapě je stavba již zakreslena a nikdo neví že tam není a bude nebo naopak, je zakreslena tudíž už jednou schválená. Jak je to tedy, dik

daniell*
hodnocení

0x

vysvětlí mi někdo funkci stavebního povolení v tomto případě? (krom vytáhnutí dalších prachů z toho kdo to staví) Naprosto to nechápu je to na mém pozemku, nikoho tím neomezuju tak na co potřebuji nějakej blbej cár papíru. Já si jej musel kvůli stavbě přístřešku zařizovat také. jak už někdo psal když má nad 25m2 tak je potřeba ... Zkuste se rozumně dohodnout tak aby jste stavbu odstrańovat nemusel ... to je přece hloupost

buss
hodnocení

0x

Hoďte na mne ostatní šutrem, ale znalosti lidí jsou zdá se bezbřehé. Proč před stavbou jste si nepřečetl příslušnou pasáž stav. zákona a stavěl, či nezašel na poradu na stavební úřad?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]