Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si zateplit půdu, částečně pochozí a nabízí se mi několik variant. Potřeboval bych poradit, kterou z nich vybrat. Na půdu se vstupuje pouze několikrát do roka
1) zateplení vatou mezi krovy, bez izolace podlahy
2)zateplení položením polystyrenu na podlahu, pochozí část realizovat položením OSB desky na polystyren
3)vytvoření pochozí části polystyrenem a OSB deskou, všude okolo na podlaze položit vatu
4)spojení varianty 1+2 nebo 1+3
Velice děkuji za Vaše rady a podněty.
Řešil jsem toto také. Vydlabal jsem starou podlahu, zkontroloval a opravil uhnile tramy+nastřik proti škůdcům. Do podlahy mezi tramy mineralni vlna. Na tyto vyložené trámy jsem dal nový rošt, do něj položil další minerální vlnu, přes ní vysoce paropropustnou folii a na to nová dřevěná podlaha (na sraz, vznikly mezery mezi prknama kudy mužou unikat páry).
Mam tak zateplenou podlahu na pudě která je nová a pochozi.
Střechu jsem nezateploval protože je stara a kdyby někde protíkalo tak bych to hned neviděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.