Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila

Od: zpytihnev* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, otec mě požádal abych mu objednal pilu z mountfildu, díval jsem se a podle mě jsou ty ply nic moc. Sice udávají slevu z 12000 na 7000, ale myslím že se dá pořídit lépe.

Konkrétně se mi jedná o mountfield.cz/...

Já bych mu doporučil spíše Stihl 180 - který mimochodem koupí přímo v místě bydliště.

Takové "mínus"vidím v kratší liště.

Co si otom myslíte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klus
hodnocení

2x

Stihl je dobrá značka, ale 35 cm je málo. Ovšem nevím, co míní otec řezat - prořezávat. Na kácení menších stromku minumálně 45 cm.

Sleva u Mountfiedu je uměle vytvořená a kvalita zboží mizerná.

A nestačila by vám nakonec lišta 100 cm a místo motoru klika? Dlouhá lišta je základ ne.. jako profesional.
No k tématu za mě stihl ms 251 je to nástupce ms 250 a za 9 let mohu říct že nezklamala.
V požadované cenové relaci bych si připlatil tisícikorunu a pořídil ms 211
zpytihnev*
hodnocení

Chtěl pilu do 7000, vpodstatě na nařezání dřeva na zimu nebo spíše pro řezání dřeva na zimu v průběhu roku. Takže občasně řezání. Kládynebudou mít určitě nikdy přes 50cm v průměru... Přijde mi že i profesionálové používají spíše menší lišty...

tak neváhejte a berte tu ms 180

jednoznačně stihl a těch 35 cm je plně postačujících chtěl bych vidět co kolega řeže 45cm lištou 35 cm prořežete 70 cm v průměru akorát za ty peníze bych vzal stihl ms211

hodnocení

2x

Z těchto dvou rozhodně Stihl. O tom není sebemenší pochybnost.

Osobně bych tedy v této kategorii radši bral 135 Husqvarnu. K tomu čtyřicítku lištu a není co řešit. husqvarna.com/...

asd1
hodnocení

2x

Oleomac = předražený šmejd. V Mtf. je drahý servis. Slušně řečeno maí metody "šmejdů"

Stihl - kvalitní, ale drahý.

Koukněte na Dolmar, z malých levných pil k baráku PS 35 - kvalita stejná jako Stihl,ale v ČR je výrazně levnější. O dost lepší než MS 180

ratší liště není nevýhoda, 35 cm stačí na 60 cm silné dřevo (pokud neřežete v hrání - stojan kam naskládáte haldu dřeva a dlouhým řezem se přefikne všechno jedním dlouhým řezem

POkud je to v dosahu kabelu tak je praktičtější elektrika, nejlíp Dolmar/ Makita s motorem v ose...

hodnocení

0x

Oba typy sú také malé hobby píly.Vyberáte podľa dĺžky lišty namiesto aby ste vyberali podľa výkonu.Z prezentovaných by som vybral Husqvarnu.

asd1

Hobby a farm HQ jsou předražené plastové hračky (při vší úctě k HQ)...

hodnocení

0x

Jen ne Mountfield. Funguje to, ale má to spoustu ALE.

zpytihnev*
hodnocení

Děkuji všem za reakce. Začnu si tedy hlídat zde zmíněnou HQ, STIHL a DOLMAR, a uvidím která bude k mání za dobrou cenu v místě bydliště :)

Díky moc*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]