Nejste přihlášen/a.
Ahoj, otec mě požádal abych mu objednal pilu z mountfildu, díval jsem se a podle mě jsou ty ply nic moc. Sice udávají slevu z 12000 na 7000, ale myslím že se dá pořídit lépe.
Konkrétně se mi jedná o mountfield.cz/...
Já bych mu doporučil spíše Stihl 180 - který mimochodem koupí přímo v místě bydliště.
Takové "mínus"vidím v kratší liště.
Co si otom myslíte?
Stihl je dobrá značka, ale 35 cm je málo. Ovšem nevím, co míní otec řezat - prořezávat. Na kácení menších stromku minumálně 45 cm.
Sleva u Mountfiedu je uměle vytvořená a kvalita zboží mizerná.
Chtěl pilu do 7000, vpodstatě na nařezání dřeva na zimu nebo spíše pro řezání dřeva na zimu v průběhu roku. Takže občasně řezání. Kládynebudou mít určitě nikdy přes 50cm v průměru... Přijde mi že i profesionálové používají spíše menší lišty...
Z těchto dvou rozhodně Stihl. O tom není sebemenší pochybnost.
Osobně bych tedy v této kategorii radši bral 135 Husqvarnu. K tomu čtyřicítku lištu a není co řešit. husqvarna.com/...
Oleomac = předražený šmejd. V Mtf. je drahý servis. Slušně řečeno maí metody "šmejdů"
Stihl - kvalitní, ale drahý.
Koukněte na Dolmar, z malých levných pil k baráku PS 35 - kvalita stejná jako Stihl,ale v ČR je výrazně levnější. O dost lepší než MS 180
ratší liště není nevýhoda, 35 cm stačí na 60 cm silné dřevo (pokud neřežete v hrání - stojan kam naskládáte haldu dřeva a dlouhým řezem se přefikne všechno jedním dlouhým řezem
POkud je to v dosahu kabelu tak je praktičtější elektrika, nejlíp Dolmar/ Makita s motorem v ose...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.